sjukdom

Ljusning

”Jag har aldrig haft influensan” brukar jag kläcka ur mig varje år när den stora virusvågen drar över Sverige. För det har verkligen varit sant, jag har aldrig haft influensan. Fram till 2013. Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin har varit såhär sänkt av ett virus, och influensa är tydligen den rätta benämningen på vad jag har genomlidit den senaste veckan.

Jag har haft hög feber, halsont så att jag har haft problem att svälja, irriterande och smärtsam hosta, sprängande huvudvärk och ont i precis hela kroppen (stillaliggande är uppenbart inte bra…). Har spenderat hela dagarna i soffan och varit vaken ungefär 5-6 timmar varje dygn, resten av tiden har jag sovit. Har knappt kunnat äta eller dricka p.g.a. halsen och utan energi i kroppen har jag blivit ännu tröttare och sovit ännu mer.

Igår var första dagen sedan i lördags utan feber, och det håller i sig idag. Igår kunde jag också äta utan smärta för första gången, och imorse vaknade jag faktiskt och var sugen på frukost. Det är en extrem befrielse att kunna svälja obehindrat, något jag inte ens kunde göra med vatten för ett par dagar sedan. Nu väntar jag bara på att snoret i näsan (som verkar ha kommit istället för halssmärtorna) ska ta slut och att kaffesuget som har varit borta sen i söndags ska komma tillbaka…då är jag helt frisk igen.

Efterlängtad!

4 kommentarer

  • Amelie

    Det låter PRECIS som skräpet jag har haft. 1,5 vecka senare hostar jag fortfarande och kämpar med orken som inte riktigt vill komma tillbaka. Så drygt. Hoppas du är piggare snart!

  • Aniika

    Men hjälp vilken pärs! Ja, alltså man uppskattar ju aldrig sin hälsa så mycket som när man är sjuk. Våra barn har varit extremt mycket sjuka i vinter, typ varannan vecka. Jag har klarat mig hjälpligt (peppar, peppar). Nu går vi mot ljusare tider! Krya, krya!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.