morgon

Stark italienare

Jag älskar kaffe. Starkt kaffe. Jag tar hellre en dubbel espresso än en blaskig latte, och min Nespresso-bryggare går varm här hemma. Många tycker att Nespresso är onödigt dyrt, men jag anser att knappt fyra kronor för en riktigt bra kopp kaffe inte är särskilt dyrt, helst inte med tanke på att svinnet blir noll.

Lite då och då kommer det nya smaker från Nespresso, och för någon vecka sedan släpptes två riktigt starka kapslar – Trieste och Napoli. Den ena med styrka 9 och den andra har hamnat utanför standardskalan som går upp till 10, och hamnat på 11! Båda är fantastiskt goda, men den starkare Napoli med en blandning av arabica och robusta har blivit min absoluta favorit. Den är tänkt att drickas som en liten espresso, men jag gör den aningen större och får på så sätt njuta lite  längre… Kärlek i ett glas!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.