löpning

Träningsmål

Jag går igång på mål av olika slag, och eftersom jag älskar mätbara träningssiffror så innebär oftast mina träningsmål att jag ska uppnå någon typ av siffra. I december körde ju jag och ett par vänner en löparutmaning där vi skulle springa 28 dagar i sträck, minst 20 minuter per dag – en utmaning som fick adrenalinet att dra igång lite extra i kroppen. Det är en speciell känsla att nå den där siffran som jag har satt upp, en känsla av seger som är riktigt skön! Jag tror att det är det konkreta och mätbara i just en siffra som jag gillar, njutningen och den belönande sköna känslan kommer liksom på köpet.

Vid jul – precis när 28 dagarutmaningen var klar – bestämde jag att jag fr.o.m. den 1 januari fram till den 31 maj skulle springa 50 mil. Det finns ingen som helst vetenskaplig studie bakom siffran – jag kände bara att det skulle kännas kul och lite utmanande att springa 10 mil i månaden fram till Stockholm Marathon, och också bra att ha ett mätbart mål där framme de dagarna löparsuget eventuellt tryter.

Jag var lite orolig när jag loggade in på FunBeat efter min influensa och två viloveckor, men jag verkar ha skött löpningen bättre än väntat fram tills jag blev sängliggande för jag låg faktiskt i fas! Efter mina två pass igår och idag har jag nu sprungit nästan 402 kilometer sen årsskiftet och har 98 kilometer kvar. Det borde jag väl klara på 32 dagar tycker jag.

Vilka mål går ni igång på och vad får er att kämpa lite extra?

Skärmdump från FunBeat.

2 kommentarer

  • Snabba Fötter

    Jag går också igång på siffror, jag behöver något konkret, som siffror. Sen har jag kanske lite svårt för att gå igång på siffror när det gäller träning, där borde jag bli bättre. jag har lättare att triggas av siffror som rör tävling, oavsett om de kommer från min egen eller andras prestation.

    • Helena

      Jag har nästan anat att du är en siffernörd också, även om dina siffror är liiiiite bättre än mina. Kanske når jag dig en dag, kanske inte… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.