28 dagars löpning löpning

Mål!

Utmaningen är över och målet är nått. Under 28 dagar i sträck har jag tagit mig ut och sprungit de 20 minuterna som skulle springas varje dag…och lite mer därtill. Siffrorna säger att jag har snittat 5,7 kilometer per dag i ett lugnt och skönt tempo, så mina rundor har legat precis under en halvtimme – smått löjligt liten del av min vakna tid av dygnet och som jag merän gärna lägger på min kropp och hälsa.Alla väder (utom värme och lätt sommarbris) har passerat – regn, snökaos, storm och kyla – och även om jag har varit mindre sugen på att ge mig ut vissa dagar så har jag aldrig tvekat. Inte ens de två dagar (varav en i full slaskstorm) som var dagarna efter fest och jag var noll motiverad att springa gav jag upp (trots att träning dagen efter är BIG no no i min vanliga värld). Myten om att det inte finns några dåliga väder har jag för mig själv fullständigt tagit död på – däremot finns det långt fler dåliga ursäkter och alldeles för många bekväma människor.

För vissa är 159,22 kilometer löpning under 932 minuter på 28 dagar ingenting, men för mig är det onekligen en liten seger att inse att mitt pannben är lite tjockare nu än det var för en månad sen, att min kropp orkar med mig och min envishet, och att målmedvetenheten återigen har segrat. Den 19 april 2012 stod jag framför katedralen i Santiago de Compostela och kände mig som the queen of the world efter mitt livs hittills största fysiska (och psykiska) utmaning, och även om känslan är ljusår ifrån densamma så ser jag mig ändå som lite av en princess idag. God jul till mig själv och min kropp – nu blir det mysbrallor och vila resten av dagen.

4:e advent = 4 veckors löpning.

Hur har det gått för er andra? 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Lina
  23 december, 2012 at 12:38

  Grattis va bra gjort!!!! 🙂

  • Reply
   Helena
   25 december, 2012 at 10:35

   Tack Lina! 🙂

 • Reply
  annajohanna
  23 december, 2012 at 14:26

  Grymt jobbat!!!

  Ha nu en riktigt skön jul!

 • Reply
  Gunilla
  23 december, 2012 at 15:25

  Själv tar jag min sista tur senare i kväll, när alla andra kryper upp i soffan för bingo-lotto. Det har varit väldigt varierande resultat för mig, bara 4 gånger har jag njutit o tyckt: Jisses, vad härligt, andra: OK o till sist de som varit för j***vliga o de som har varit 50/50 jogg/ gång. Men fortsätta det ska jag=) Tack för denna omgång 🙂

  • Reply
   Helena
   25 december, 2012 at 10:35

   Tack själv, och BRA jobbat! Filar lite på nästa grej… 🙂

 • Reply
  Veckans bloggsvep (v. 51) - Jenny Sunding
  23 december, 2012 at 19:42

  […] by Helena – Mål!: Helena har sprungit en runda varje dag i 28 dagar. Det finns inga dåliga väder, men pannben […]

 • Reply
  Why? « Health by Helena
  30 juli, 2013 at 09:41

  […] mer energi när jag håller igång löpträningen, och i december förra året när jag körde min 28-dagarsutmaning var jag piggare än någonsin tidigare en mörk och vädermässigt vidrig december, och jag höll […]

 • Leave a Reply