28 dagars löpning löpning

Ok, då kör vi.

Efter en helt underbar familjehelg med en massa skratt, kramar och ett oförglömligt besök på Operakällaren är det så dags att ta tag i vardagen igen. Måndag i kalendern – den sista i november – och för mig innebär det startskottet för 28 dagars löpning. Fr.o.m. idag och fram till den 23 december ska jag springa utomhus minst 20 minuter varje dag.

Jag har fått med mig några på tåget: Miss Agda (om ryggen håller..?), Petra, Marta, Mirijam (som visst har länkat till ett gäng till), Doran och Sara. Vet inte om ni alla fortfarande är på, men jag hoppas onekligen det!

Har kollat lite i kalendern framöver och inser ju att det blir en del pussel för att få till de där 20 minuterna utomhus, men det är bara att bestämma sig, ställa klockan, offra lite tv-tid eller något annat för att få loss 1200 sekunder per dag. För min egen del kommer dag ett iallafall att innebära att jag tar med en liten ryggsäck för det viktigaste och springer hem från jobbet – det är den enda tiden som finns. Det är lite drygt 5 kilometer, så mina 20 minuter ska jag få till med lite marginal.

Så – då åker vi va?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner
  26 november, 2012 at 11:25

  Ryggen verkar hålla, har varit ute och joggat & gått idag dag 1 iallafall. Nu återstår det att se om smärtan blir värre eller försvinner så småningom- ibland är ju trots allt aktivering bästa medicinen. Är dock lite oerfaren när det gäller ryggbesvär.
  Kram på dig och ha en fin vecka!

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:26

   Härligt! Så länge ryggen håller är löpning jättebra för den…så jag håller tummarna att du kan fortsätta hänga med. Kram!

 • Reply
  Gunilla
  26 november, 2012 at 11:31

  Jag tog detta oxå som en utmaning, jag är ej någon som springer ofta el långt, men har tjatat i några år att jag skulle vilja…. Så jag bestämde mig o tog tjuren i hornen hem från jobbet i morse, det gick mycket, mycket bättre än väntat 😀 Det får bli myrsteg o förhoppningsvis en kär rutin på 28 dagar.
  Tack för utmaningen // Gunilla

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:30

   Åh vad kul Gunilla! Lova att rapportera hur myrstegen går… 🙂

 • Reply
  Petra Axlund Stegman
  26 november, 2012 at 12:57

  Jag är på! Nu kör vi!

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:27

   Yes – let’s do this!

 • Reply
  marta
  26 november, 2012 at 14:45

  Yes, lets go!! Jag är igång. Precis som du skrev så innebär det en del pussel även för mig, trots att jag brukar använda mina 5 km mellan hemmet och jobbet till transportlöpning. Det kommer bli lite extra mycket motion de dagar jag kör mina klasser, men rackarns vad roligt att köra lite extra under en period. Dagens 20 plus lite till tog jag på vägen till jobbet idag!!

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:31

   Bra jobbat! Tog min hem från jobbet – knappa 25 minuter och alltså en perfekt sträcka för ändamålet! 🙂

 • Reply
  doran
  26 november, 2012 at 16:12

  första dagen och första passet på utmaningen blev 33min 🙂 heja alla!

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:29

   Heja – bra jobbat! 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  26 november, 2012 at 18:51

  Jag ÖNSKAR verkligen att jag kunde vara med på den utmaningen. Men jag vet att jag inte kan. Med familjepusslet hinner jag inte alla dagar i veckan just nu.

  Lycka till allihopa! 🙂

  • Reply
   Helena
   26 november, 2012 at 20:28

   Tack snälla! Nästa gång är du också med! 🙂

 • Reply
  One down. « Health by Helena
  26 november, 2012 at 20:56

  […] kommenteratHelena om Ok, då kör vi.Helena om Ok, då kör vi.Helena om Ok, då kör vi.Helena om Ok, då kör vi.Helena om Ok, då kör […]

 • Reply
  Det bästa… « Health by Helena
  28 november, 2012 at 20:32

  […] Ok, då kör vi.

 • Reply
  Vädret vs viljan 0-4 « Health by Helena
  29 november, 2012 at 07:25

  […] Senast kommenteratKarin FoH om Det bästa…Anna om Det bästa…sandra om Det bästa…Västgötskan om Det bästa…Det bästa… « Health by Helena om Ok, då kör vi. […]

 • Reply
  Jägare? « Health by Helena
  7 december, 2012 at 19:50

  […] Dag 12 klarades precis av i mörker, vackert snöfall och världens vackraste vinterlandskap. Snart är vi halvvägs, och hade det inte varit meningen att vi människor ska springa hade vi inte haft några ben. Så […]

 • Leave a Reply