löpning

Stelt

Jag har haft ett par vilodagar från löpningen och istället fokuserat på återhämtning och rörlighet. Fram till i onsdags hade jag sprungit drygt 7 mil på 6 dagar och kroppen har inte helt oväntat känts lite stel och trött. Har unnat mig (genomlidit) en kiropraktorbehandling med fokus på höft – och fotleder och igår låg jag en lång stund på den skönaste tjocka mattan på jobbet och stretchade ut kroppen ordentligt.

Även i helgen vilar jag från (kvalitets)löpningen, och när andra nu laddar för Göteborgsvarvet i ett soligt Göteborg sitter jag med en kaffe efter ett rörlighetspass nere på ”min” brygga här i ett mulet Stockholm. Började med en lätt jogg runt min ö – exakt 2 kilometer – och varvade sen djupa utfallssteg (med fokus på att dra ut höftböjarna) med diverse stretching. Många av mina muskler i benen är rejält stela och kommer att behöva lite omsorg de närmsta veckorna om mitt löpsteg ska kunna vara så bra som jag gärna vill om två veckor. Game on!

Stel? Jo tack.

2 kommentarer

  • Sara Borg

    Känner igen mig i det där med stel kropp du. Jag har precis avverkat mitt sista långpass (20 km idag) innan maran och benen är som stockar. Tunga och stenhårda. Tur att det är ett par veckor kvar att försöka råda bot på det så att vi står på startlinjen med ett pigg och fulladdad kropp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.