löpning

Törst

Jodå, jag tuggade mig igenom mitt långpass idag som planerat. Lediga dagar är verkligen perfekta för att kunna springa lite längre utan stress. 3 mil var planen och 3 mil blev det. Jag har direkt inget emot långpass, förutom att jag:

1. Har sjukt dålig fantasi när det gäller var jag ska springa.

2. Hatar att bära med mig vätska.

Så – vad blir då konsekvenserna av detta? Jo – nummer ett är att jag springer där jag är van. Idag blev det Riddarfjärden runt – Reimersholme runt – Söder runt – Kungsholmen runt- Norr Mälarstrand två extra gånger och slutligen två varv runt Rålis (för att få ihop den sista kilometern). Inte någon skitkul runda direkt, men det är bekvämt att slippa tänka och planera alltför mycket (=enkelt). När det var 5 kilometer kvar sprang jag dock en sträcka där jag känner igen varenda liten buske och sten, och jag skulle ju överdriva om jag sa att jag var särskilt road av situationen just då.

Att jag var så uttråkad den sista halvmilen att jag ville bryta är en sak, men att mitt vätskebälte alltid lämnas kvar hemma är ett större problem. Ni som var i Stockholm idag vet att det inte var någon direkt kall torsdag vi blev bjudna på, och bara att sitta stilla i solen var förmodligen tillräckligt varmt. Lägg då till konststycket att vara ute och springa i nästan 2 timmar och 40 minuter i denna värme utan att dricka en enda droppe vatten. En femåring kan ju räkna ut att det inte är särskilt begåvat, och idag blev jag faktiskt lite frustrerad över att jag är en så sjukt bekväm löpare att jag inte ens orkar bära med mig två små vattenflaskor som tillsammans väger runt ett halvkilo(!). Skärpning.

Det var ingen pigg och alert Helena som vinglade in på Hemköp och köpte en flaska vatten och en Piggelin efter passet, så mycket kan jag säga. Men lika lite pigg som hon var – lika glad var hon över att ha det längsta långpasset den här våren gjort. dessutom helt enligt plan när det gäller distans och fart (tack Snabba Fötter för coaching)! Nästa gång jag springer 30 000 meter är det på riktigt…då ska jag fylla på med vätska längs vägen.

Gjort är gjort.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Annika - strongday.se
  9 maj, 2013 at 18:58

  Vilken fantastisk form du är i Helena! Men förstår inte riktigt hur du gjorde, jag dricker runt 1.5 liter på mina långpass 🙂 På söndag är planen att köra 30 km för mig – sedan ska jag vila mig i form!

  • Reply
   Helena
   9 maj, 2013 at 19:17

   Men va…!? Hur orkar du bära med dig 1,5 kilo vätska? Starka kvinna! 😀

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 04:45

   Jag förstår inte heller riktigt hur jag gjorde…eller varför framför allt… 🙂 22 dagar kvar nu – hurra!

 • Reply
  Linda
  9 maj, 2013 at 19:46

  Shit vad grym du är! Duktiga du!

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 04:44

   Tack Linda! :-*

 • Reply
  Mela
  9 maj, 2013 at 19:57

  Camelbak! Jag hatade vätskebälten när jag sprang mycket, men Camelbaken är ju bekväm. Min rymmer 2 liter, vilket var typ så mycket jag drack på tre mil… 🙂

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 04:44

   Måste testa en Camelbak…känns bara som att det kan bli väldigt varmt att springa runt med något på ryggen. Å andra sidan är det kanske värt det för att få i sig en klunk vätska då och då… 🙂

 • Reply
  pilla
  9 maj, 2013 at 20:00

  Jag har också ett vätskebälte…. i garderoben, långt långt inne. Hatar också att bära på det, då springer jag hellre törstig!

 • Reply
  Snabba Fötter
  9 maj, 2013 at 21:22

  Mycket bra Helena, du följde din plan, precis som man måste för bästa resultat! Att jag sen inte tjatade om vatten om det blev varmt, ja, det får jag göra till nästa gång! 😉

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 04:43

   Tack! Känns dock inte som att jag kan skylla min vätskebrist på dig, jag är ju trots allt vuxen(?) och borde kunna tänka själv. 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  9 maj, 2013 at 22:00

  Grymt sprunget! Det där med vätska är faktiskt det enda jag inte gillar när det blir vår/sommar. Tycker inte alls om att bära med mig grejer. Men njäe, man ska inte klaga. Att springa kortärmat och kortbenat överväger lätt det jobbiga i att ta med vatten 🙂

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 04:42

   Jag håller helt med dig Anna! Att slippa ha flera lager med kläder slår det mesta… 🙂

 • Reply
  Rebecca
  10 maj, 2013 at 06:17

  Jag är så otroligt imponerad av dig! Underbart att få ta del av din träning, dina utmaningar och tips :).
  Som nybliven löptränande har jag inte riktigt lärt mig hur jag ska äta inför långpass. Laddade du på något särskilt sätt inför gårdagens pass på 30km? Eller tycker du att det funkar bäst med att äta precis som vanligt?
  /Hon som strax sätter på sig shorts och springer 30km 🙂

  • Reply
   Helena
   10 maj, 2013 at 06:52

   Tack snälla för fina ord! Jag laddade inte på något speciellt sätt inför passet, men å andra sidan sprang jag 3 mil i solen utan att ta med vatten också…så mitt sätt är inte alltid rätt sätt… 🙂 Lycka till idag, det kommer att gå hur bra som helst!

 • Reply
  Ann
  10 maj, 2013 at 07:31

  Snyggt jobbat med sträcka och tempo! Snart maratajm, det kommer ju gå galant och där finns hur mycket vätska och energi som helst runt banan. Heja du!!

 • Reply
  Marre
  10 maj, 2013 at 08:21

  Hurra vad du är bra! Laddar för mitt sista långpass innan maran, det blir i morgon tänkte jag. Men jag har alltid vätska med mig, skulle inte klara mig utan.

 • Reply
  Skönt pass! « Health by Helena
  12 maj, 2013 at 14:31

  […] kommenteratRund är också en form! om TänkvärtMarre om TörstAnnika – strongday.se om TörstAnn om TörstHelena om […]

 • Leave a Reply