gruppträning

Fighters high

Jag vaknade imorse med  BODYCOMBAT™-träningsvärk. Ömmande axlar, ett trasigt bröstryggsparti och en diffus smärta i magmusklerna. Rumpan känns lite trött och armarna är inte de snabbaste direkt. Det var över ett halvår sen jag körde en klass, men igår kände jag att det var dags att göra comeback. Jag har haft huvudet fullt och jag vet av erfarenhet att det brukar vara en förvånansvärt rejäl omstartare för hjärnan att få stå och slåss med luften i en timme. Annicas klass på SATS St Eriksbron ligger perfekt klockan 19 på onsdagar, lagom efter att sommarsolen har svalnat lite och faktumet att jag gillar Annica som person gjorde det ännu enklare att välja.

Det är ju lite speciellt det här med gruppträning, det beror så otroligt mycket på instruktören hur bra eller dåligt passet ska bli och en dålig instruktör kan nästan förstöra hela timmen och få den att kännas helt meningslös (Sara går in lite på detta i sin senaste pod som hon har gjort tillsammans med Strongday-Annika). Just kombinationen BODYCOMBAT™ och kvinnliga instruktörer är dessutom lite extra speciellt eftersom det hos vissa verkar finnas någon press att klistra på sig någon typ av stenhård attityd som bara blir oäkta och fånig.
Det var första gången jag tog en klass för Annica, och som tur var hade hon inte det där behovet av att bli någon annan. Hon var bara avslappnad, jävligt peppande och sådär genomsvettig och bra som en instruktör ska vara, och kan nu sälla sig till den lilla skaran av – enligt mig – bra kvinnliga BODYCOMBAT™-instruktörer tillsammans med Soffan och Elin.

Stämningen på golvet var härlig och alla (bl.a. gränslöst imponerande Emma och José) såg ut att kämpa och svettas minst lika mycket som jag. När jag promenerade hem efter klassen kände jag mig rebootad i huvudet, två kilo lättare p.g.a. vätskebrist och fast besluten om att jag ska göra det där lite oftare. Det är ju så fantastiskt skönt att få slåss lite ibland!

Jag och Annica i en tidigare fight

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Annica
  18 juli, 2013 at 08:59

  Det kan inte sägas nog många gånger. Tack. Tack för dina fina ord och din underbara energi.
  Mera gruppträning! SH’BAM på lördag?! 😉

  <3

 • Reply
  soffan
  18 juli, 2013 at 13:32

  Aaaw, tack sötnos!!

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  18 juli, 2013 at 23:14

  Låter som en grymt bra urladdning! Gruppträning är ändå bra roligt!

 • Reply
  Elin
  20 juli, 2013 at 13:21

  Meh, hade jag inte varit röd av solsting hade jag helt klart rodnat! Och jag håller med dig, Ankan är grym! (Jag misstänker att Soffan också är det, men har aldrig fått äran att testa)

 • Reply
  Suz
  21 juli, 2013 at 08:06

  Åh, som jag saknar combaten!!

 • Reply
  Scrapkuben/Johanna
  26 juli, 2013 at 10:37

  Kan inte mer än instämma! Sen Soffan lämnade Malmö, så har ingen kunnat ersätta hennes plats på F24S! Hon är saknad!!!

 • Leave a Reply