styrketräning

Persmåndag!

Sista arbetsdagen är så avklarad inför semestern. Eftersom jag hade en lugn dag klämde jag in ett eget styrkepass (efter sex löpdagar i rad förra veckan…) på förmiddagen, och planen var att köra lite sköna basövningar för hela kroppen – marklyft t.ex. Med tanke på hur extremt lite marklyft jag har kört i mitt liv var planen dock inte att en av mina kollegor skulle stå på sidan och så smått hetsa mig till att lyckas lyfta 146% av min kroppsvikt och därmed persa med fina 85 kilo..! Nu är jag ju såklart redan sugen på tresiffrigt…i tanken är jag redan i källargymmet hemma i Dalarna.

Skönt styrkebesked inför semestern!

Dagens.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Malin
  1 juli, 2013 at 20:03

  Älskar marklyft! Började med det i februari typ.. och precis som du så blev jag förvånad när jag, första gången jag testade att maxa, klarade 80 kg……… 2 veckor senare tog jag 100kg-gränsen. Det går fort. Man är oerhört stark i ryggen har jag märkt 😀

 • Reply
  Anna
  1 juli, 2013 at 21:06

  Fast man ska ju inte marklyfta med ryggen 😉
  Det är benen som ska göra jobbet!

  • Reply
   Helena
   1 juli, 2013 at 21:10

   Förstår vad du menar Anna, men utan (länd)ryggen kommer du inte långt i ett marklyft… 😉

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  1 juli, 2013 at 22:13

  Bra styrkebesked där! Grattis till det och till din semester!

  Visst är det underbart med ledighet!!!

  Ha en underbar semester! Kram

 • Reply
  Marre
  2 juli, 2013 at 08:33

  Wow, du är grymt stark!

 • Reply
  Ellinor
  2 juli, 2013 at 10:50

  Marklyft hör till mina favoritövningar (undrar just om det faktiskt inte är favoriten tom.) Jag hade inte heller kört särskilt länge eller mycket innan 100-kilosgränsen spräcktes och därefter är det bara att fortsätta att jobba sig uppåt. Känner verkligen hur hela kroppen aktiveras och det blir ett fint kvitto på utveckling och styrka.
  Kram

 • Reply
  Rund är också en form!
  2 juli, 2013 at 20:30

  Härligt!!! Bra med lite folk som hetsar ibland. 😉

 • Reply
  Yes! « Health by Helena
  14 juli, 2013 at 21:17

  […] verkligheten sa spring. Logiken sa ett lugnt marklyftspass framåt kvällen, verkligheten sa personbästa och 95 kilo på stången!  Verklighetens söndag överträffade […]

 • Leave a Reply