glädje

YES!

Jag sa ju att fredagen den 13:e skulle bli en turdag! Idag var jag nämligen på återbesök hos min läkare och fick ett kvitto på att jag är frisk. Hjärtat slår som det ska, dubbla EKG-tester visar att det inte är någon hjärtmuskelinflammation som spökar, och infektionsprovet och övriga blodprover som togs i måndags var fina och positiva.

Vi satt en stund och pratade om varför jag mådde som jag gjorde i början på veckan, och han sa att allt tyder på att det är ett virus jag har haft och att det viruset blev upphöjt till tio efter lördagens totala urladdning. När samtalet var över tittade han på mig, log och sa: ”så har du väl en fråga till?”. Halvmaran. Får jag springa halvmaran? Han sa att han inte hade några medicinska belägg för att förbjuda mig att göra det men att han ”gladeligen skulle skriva ett läkarintyg på att jag bör avstå”, och det var svar nog för mig.

Först kändes det lite tråkigt att missa loppet, såklart, men jag är så gränslöst glad över att jag inte är sjuk och att alla prover var bra. Ett lopp är ett lopp och en kropp är en kropp. Det förstnämnda kommer det fler av, det andra har jag bara en. Eller som min älskade moster uttryckte det och vände upp och ner på allt: ”vad är väl ett lopp…hellre en bal på slottet”. True that.

Jag firade min friska kropp med att träffa en fin vän, dricka ett glas rött (jag, inte hon…hon springer imorgon) och en ljuvlig chèvre med valnötter och honung. Imorgon står jag längs banan och hejar fram er alla som springer, och försöker att inte gråta över att jag inte får vara med. Mental träning XL, säkert nyttigt som tusan.

IMG_3645

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Charlotte
  13 september, 2013 at 20:39

  Synd på loppet men hälsan är viktigast! Är du sugen på att springa lite ändå men lite kortare så kan du komma till Norrtälje på söndag och spring eller jogga sparbanksloppet – 10 km i lätt terräng! Buss går direkt från Östra station 🙂 Min plan är att springa om förkylningen är borta:-)

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  13 september, 2013 at 21:08

  Skönt att du fick ett friskhetsbesked! Och klokt att avstå från loppet. Det kommer ju flera!

 • Reply
  Annika - strongday.se
  13 september, 2013 at 21:11

  Hurra för hjärtat! Jag vet själv hur jag tänkt när jag missat lopp, man blir så jäkla irriterad – som att allt hänger på DET loppet. Sedan, när man tänkt till i någon minut, inser man att loppet egentligen inte alls är viktigt och så förstår man inte hur man tänkt!

 • Reply
  Camilla
  13 september, 2013 at 22:24

  Skönt med bra besked! Hälsa först!

 • Reply
  Molly
  13 september, 2013 at 22:40

  Bra där 🙂
  Äntligen får jag läsa om lite riktig inspiration och hälsosam hälsa. Tack….vilket bra beslut, vilken stark tjej…snart springer du fortare än nånsin…
  Snart springer du och tänker – jag är så lycklig för jag kan springa.
  Kram 🙂

 • Reply
  soffan
  13 september, 2013 at 23:54

  Mycket bra beslut av dig själv! Och bästa laddet för Erika 😀 .

 • Reply
  Sista tipsen « Health by Helena
  14 september, 2013 at 10:02

  […] YES! […]

 • Reply
  sofia halland
  17 september, 2013 at 01:55

  Skönt att du är bra igen…….man ska verkligen vara rädd om sin hälsa plötsligt kanske man inte kan springa några lopp alls om man inte är rädd om sin kropp.etlät ju. te så jättemuntert jag menar bara att det är bra att du lyssnade på din kropp…….snacka om moget beslut, klokt 🙂 ta hand om dig och njut av att vara frisk!!! Kommer komma oändligt med roliga lopp du kan springa. Självsprang jag colorrun i helgen. Ett kort lopp och vid varje km står det funktionärer och kastarr pulverfärg. Alla börjar med vita tröjor och i mål är det en färgsprakande fest med färgglada löpare. Snacka om folkfest och jätteroligt 🙂

 • Leave a Reply