löpning,  lopp

Sista tipsen

Jag är onekligen lite avundsjuk på alla som ska springa 21098 meter genom Stockholm idag, men jag är samtidigt så lättad över att jag är frisk och att beslutet att inte springa är taget. Allt är lättare att hantera när man har bestämt sig, och tanken att behöva stå över kändes mycket jobbigare igår innan jag hade varit hos läkaren och faktiskt tagit beslutet. Märkligt.

Förhållandena för att springa en halvmara är perfekta idag om ni frågar mig. Ett molntäcke över stan, lagom svalt och ingen nederbörd. Det kommer att bli ett skönt lopp för alla som springer, och även för oss som står bredvid och hejar. Jag har sprungit loppet tre gånger – 2008, 2009 och 2012 – och jag har några små tips till er som jag har samlat på mig under åren.

– Gå inte ut i 4.20-tempo och håll det i en halvmil, helst inte om det är ett tempo som du knappt klarar en mil i.
– Tugga inte i dig Dextrosol om du inte har vatten i närheten att skölja ner med.
– Ta inte en klibbig banan vid 17 km när du egentligen är törstig.
– Lägg inte om löpsteget ett par veckor innan loppet och tro att du kan hålla det i 21,1 km utan att få kramp i vaderna.
– Kör inte ett par gruppträningsklasser på förmiddagen samma dag (jag vet, men det råkade vara Les Mills Super Saturday…).
– Planera inte in en fest i höga klackar ikväll. Fira gärna (med något bubblande), men var snäll mot fötterna.
HAVE FUN!!!

IMG_7207
Förra årets kvällsskor. Bad idea.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.