utlottning utlottningar

Vinn löparkit!

Jag bad ju er som var intresserade av snygga löparkläder från Craft att ni skulle hålla utkik här på bloggen i helgen. Nu rusade ju helgen förbi i 180 km/h p.g.a. min intensiva löpcoachutbildning med tillhörande hemläxor, och min fritid till att hinna göra något annat än att analysera löpsteg och skriva träningsprogram blev väldigt begränsad.

Nu är det dock dags för mig att lotta ut ett löparkit i storlek M till en lycklig läsare därute! En tunnare tröja som ska sitta närmast kroppen (och som jag testade under utomhuslektionerna i helgen och bara älskar), en lite tjockare tröja som kommer att bli perfekt när hösten snart blir ännu lite kallare, och slutligen ett par lite tjockare tights med extra värme över rumpan. En dröm för höst – och vinterlöpare!

Hur gör du då för att vinna? Jo, du kommenterar såklart det här inlägget och svarar på frågan: var springer du helst på hösten och varför? Senast på söndag den 20 oktober klockan 23.59 vill jag ha ditt svar, och på måndag meddelar jag vem den lyckliga vinnaren är! LYCKA TILL!

IMG_4097

You Might Also Like

116 Comments

 • Reply
  Erika
  14 oktober, 2013 at 20:53

  Fina du.

  Du vet ju hur jag känner inför löpning; MEN när hösten kommer känner jag en längtan till skogen och backintervaller i terräng. Omgiven av tystnad och höstens alla fantastiska färger. Det är min optimala höstlöpning.

 • Reply
  frida
  14 oktober, 2013 at 20:57

  Höstens löprundor tas helst i skogen, där man får njuta av alla energi som den ger och man får njuta av fina färger och bara va med sig själv. gärna längs någon mysig Å eller sjö! underbara hösten!

 • Reply
  pilla
  14 oktober, 2013 at 20:58

  Jag har fått en ny favorit efter Djurgården, min barndomsskog i Västerås, Singapore beachwalken och New York och det ligger närma hem, är ljust på kvällarna, har underbart underlag, går upp och ner som en berg-o-dalbana och det luktar skog: Lilljanskogen!

 • Reply
  Amelie
  14 oktober, 2013 at 21:01

  Jag vill tävla 🙂
  Jag springer helst utomhus, övriga detaljer är inte så noga. Höstluften är så lätt att andas, kylig och frisk.

 • Reply
  Maria
  14 oktober, 2013 at 21:02

  Jag får nog säga att dagens pass var min dröm för höstlöpning. Jag och min sambo gåjoggade bort till en brant skogsbacke i närheten av där vi bor. Efter en liten uppvärmning tog vi oss an backen 10 gånger innan vi joggade hem och avslutade med lite fartruscher. Det härliga med höstlöpning är den friska luften. Jag springer gärna i skogen men överallt där det finns träd blir det så vackert med alla färger! Vacker omgivning ger en extra krydda till löpningen

 • Reply
  Elna
  14 oktober, 2013 at 21:04

  I skogen. På prasslande löv som doftar höst, på mjuka barr som dämpar, på slingriga stigar med rötter att hoppa över. Kall luft, varm kropp – höstsol som skapar motljus mellan trädstammar. Längtar ut när jag skriver om det!

 • Reply
  Sara Öhman
  14 oktober, 2013 at 21:04

  Jag springer helst i Grimsta-skogen – Den har allt! Backar, ängar, vatten, skog och så många slingor att man kan kringelkrångla hur man vill! Alltid upplyst så att man slipper bli skrajsen när hösten smyger sig på. Vill man ge kroppen en extra omgång finns även utegymmet att paus/avsluta med. Typ såhär kan det se ut: http://runkeeper.com/user/saraohman/activity/230904918?&tripIdBase36=3th3di 😀

 • Reply
  Jennifer
  14 oktober, 2013 at 21:05

  Jag springer helst i skogen på hösten för att det är så otroligt fina färger 🙂

 • Reply
  caroline
  14 oktober, 2013 at 21:13

  Min höstrunda blir sicklasjön runt för det är en härlig runda dels i härliga nackareservatets skog dels i trevliga villaområdet som jag kan drömma mig bort i och dels för att det går längs det spegelblanka vattnet. Avslutar gör jag i Hammarbybacken det gör mig stark inför tjejvasan!

 • Reply
  Anna e
  14 oktober, 2013 at 21:13

  Jag springer dit benen bär mig. Bestämmer aldrig mina rundor i förväg. Form, vind och lust styr var och hur långt det blir 🙂

 • Reply
  Carro
  14 oktober, 2013 at 21:17

  Som den nybörjare jag är har jag inte hunnit med så många platser att springa på. Men jag har nu börjat förstå hur mysigt, fridfullt och vackert vår svenska natur faktiskt är. Ett stenkast från vårt hus ligger ett ganska kort spår i skogen som passar mig utmärkt just nu. Och det är så otroligt vackert med alla skiftande löv vilket gör min löpning något lättare. Som tur är är det upplyst och jag hoppas att jag ska kunna springa där hela hösten/vintern.

 • Reply
  Mamma Cherie | Träning - Vardagsliv - Företagande
  14 oktober, 2013 at 21:19

  Jag tar mig gärna ut från vår småstad och springer ut på landsvägarna i höst. Jag är född och uppvuxen på landet men har nu hamnat i en lägenhet när jag flyttade hemifrån för några år sedan så vid de tillfällen då det fungerar springer jag gärna längst häst- & kohagarna som går utanför stan. Det får mig att finna ro i kroppen

 • Reply
  Sara
  14 oktober, 2013 at 21:21

  Jag springer helst i skogen och inte på stigen utan dit benen bär mig. Jag söker efter spänning och genom att springa planlöst i skogen och hålla mig från stigar uppnår jag spänning genom löpning.

 • Reply
  Fröken M
  14 oktober, 2013 at 21:27

  Åh va glad jag skulle bli om jag vann detta !

  Här i Karlstad finns det massvis med vatten och min favorit är att springa längs Klarälven. Nu på hösten är det otroligt vackert med alla färgglada träd och det spegelblanka vattnet.
  Och DET får mig att springa betydligt längre än vad jag egentligen orkar ! 🙂

 • Reply
  Fanny Backman
  14 oktober, 2013 at 21:27

  Eftersom jag är en ganska ny förälskad löpare, så kan jag inte beskriva riktigt vart jag tycker om att springa på hösten, då jag i princip aldrig gjort det. Började i våras och fick den där enorma kicken, och var fast. Men jag tänker… vår park i Gävle som heter boulongerskogen. Där man springer vid vattnet (isen, snart?) nästan hela rundan, växlat med en fin bro över ett litet vattenfall till ån, där man hör vattnet brusa och det är sådär sagolikt mysigt. Där kommer jag att springa i höst! 🙂

 • Reply
  annalin
  14 oktober, 2013 at 21:28

  Jag förstår verkligen alla somvill springa i skogen, men jag springer över vattnen & broarna. Från Kungsholmen över tranebergsbron till Bromma, nästa bro till Essingeöarna, nästa bro till Gröndal, sedan Liljeholmsbron till söder och Västerbron tillbaka t Kungsholmen. får se många fina höstfärgade vyer och höjder under den dryga milen…

 • Reply
  Caroline
  14 oktober, 2013 at 21:33

  Hej, O sjukt snygga craftfärgen lila, detta måste man ju vara med om 🙂
  Jag brukar läsa din blogg skriver dock aldrig *skäms lite*
  Jag springer för det är en befrielse för hjärnan o benen o ja hela själen, först rensar o tömmer man skallen sen låter man benen bara gå 🙂
  Var? Helst i skogen, nära naturen för här i Skåne blåser det ALLTID o dessa kläder hade ju varit perfekt nu när jag ska springa med TNT Malmö (Team Nordic Trail) i höst/vinter!
  Hoppas Hoppas 🙂

 • Reply
  Märta
  14 oktober, 2013 at 21:36

  Upp- och nerför Stenshuvud, det enda berg vi har häromkring. Uppför får man hjälp av de härliga färgerna, nerför går det undan 🙂

 • Reply
  Charlotte
  14 oktober, 2013 at 21:40

  Idag sprang jag genom Norrtälje stad i mörkret. Det var en terapijogg efter en tuff dag på jobbet. Under turen hann jag bearbeta det som hänt, göra en plan för hur jag ska agera imorgon och hann även tänka hur fantastiskt det är med löpning – bästa medicinen! Så idag blir stadslöpning i mörker med terapisyfte min favorit 🙂

 • Reply
  Nellie Rolf
  14 oktober, 2013 at 21:41

  Som många andra så föredrar jag att springa i skogen på hösten, helst på små stigar som går lite kors och tvärs och upp och ner. Skogen skyddar mot både blåst och regn och så doftar det underbart och är magiskt vackert.

 • Reply
  Lena S
  14 oktober, 2013 at 21:44

  Oslagbara höstpass springer jag efter kusten mellan Helsingborg och Mölle, längs ”Kullaleden”. Havet är alltid en trogen energiskapande vän men däremellan finns möjlighet till variation med skog, stigar, grus och asfalt. Allt beroende på sträcka! Helt underbart!

  Ska jag va helt ärlig så springer jag helst där både vår, vinter, sommar

  Tänk att få springa där längs havet i de fina Craft-kläderna… Vore ju fantastiskt! *håller mina tummar*

 • Reply
  Sanna
  14 oktober, 2013 at 21:44

  För mig finns en given favorit binär det blivit mörkare om kvällar och morgnar; på södra sidan av årstaviken där en vänlig själ satt upp små reflexer och på så sätt snitslat en bana i skogen. Utmanade, jobbigt och så kul att man knappt känner att man blir trött. Det härliga är att även i dagsljus är där underbart att springa – med utsikt över bilen och alla gulröda träd. Och gyttjiga stigar under fötterna! Då känner jag mig stark och fri!

 • Reply
  Jojohanna
  14 oktober, 2013 at 21:45

  I lervälling. Typ. Jag gillar myrar och gegga, det gör inget att det blir blött om fötterna. Är det långt till närmaste myr är skidspår det ultimata, de brukar vara sådär härligt svampiga innan tjälen och snön kommer.

 • Reply
  Kristin Perem
  14 oktober, 2013 at 21:48

  Hej Helena! På hösten vill jag helst springa i skogen där solen letar sig fram mellan de vackra färgerna på träden. På marken är det fullt av gula höstlöv. Jag springer i teränngen i Bunketorp utanför Göteborg. I slutet av riundan kommer en liten sjö som är full av näckrosblad. Det är så fint!

 • Reply
  Nina L
  14 oktober, 2013 at 21:49

  Sörmlandsleden, vilken ny favorit efter Ultramarathon (etapp 1-4)!! GAlet vackert på vissa ställen, massor av jobbiga rötter och stenar, backar och ängar, men underbart! En fin sträcka till vardags är annars ner till Lövsta i Hässelby, tillbaka mot Görvälns slott längs med Mälaren och hem, ca 15 km, och den är så fin nu med alla färger och lugna vatten. Tänk hur humöret kan växla mellan surmulet när man ska ut till en kall bil på morgonen, och glatt/förväntansfullt när man ska ut i samma väder och springa!

 • Reply
  Ylva Andersson
  14 oktober, 2013 at 21:49

  Jag vill helst springa i skogen, särskilt på hösten med alla dofter, färger och underbara lövhögar. Men under veckan hinner solen oftast gå ner innan jag kan ta mig ut så då blir det spring i skenet av gatlyktan. Jag bor mitt i en liten stad där man tyvärr asfalterat de flesta parkstigarna. Då kan det va skönt med varma mjuka kläder.

 • Reply
  Linnea
  14 oktober, 2013 at 21:51

  På hösten springer jag helst i skogen tillsammans med min hund, en flatcoated retriever. Det är skönt för båda att komma ut i friska luften och den härliga naturen när det blir för mycket stillasittande plugg!

 • Reply
  Victoria
  14 oktober, 2013 at 22:03

  Ute i byn där jag växte upp. Tidigt på morgonen när solen precis krypit fram när luften är härlig och alla andra sover, då tar man sig upp till elljusspåret och bara laddar energi. Hur skönt som helst.

 • Reply
  Camilla
  14 oktober, 2013 at 22:09

  Jag springer i skogen, på små skogsvägar och efter gamla banvallen som går efter älven. Inte alltid samma runda utan olika för att få så mycket intryck som möjligt. Det är så otroligt vackert att man blir alldeles mållös!

 • Reply
  Sofia Palmér
  14 oktober, 2013 at 22:12

  Här kommer min syn på höstlöpning…
  För mig handlar det om vem jag springer med och varför jag springer. Under hösten kommer den prestigelösa löpningen, inga lopp och inga tider. Bara ren återhämtning. Min bästa runda sprang jag härom helgen i ett underbart höstväder en söndagseftermiddag tillsammans med en kompis och min tioåring. Vi sprang och pratade om livet, om skolan, skidåkning, möten med älgar o s v. Med jämna mellanrum frågade sonen hur långt vi sprungit. Det slutade med att han sprang 14 km med en löpstil jag önskar min kropp kunde få till :-). Turen avslutades uppför Kvarntorphögen, med utsikt över närkeslätten. Tack för en fin och inspirerande blogg!

 • Reply
  Frida johansson
  14 oktober, 2013 at 22:18

  Jag joggar enbart på Gotland! Både i skog och vid hav. Jag måste säga att jag också gillade att springa runt runt på däck när jag var på kryssning. (..jag var ensam) Jogging är njutning för mig. Något jag unnar mig vid behov av energi och endorfinpåslag.

 • Reply
  Jessica S
  14 oktober, 2013 at 22:19

  På hösten springer jag precis som övriga året helst på vackra sträckor, gärna längs skog och vatten. Underbart att få njuta av skogens färgprakt och alla dofter ute i naturen!

 • Reply
  Jessika
  14 oktober, 2013 at 22:23

  Som kringflackande läkarstudent (universitetet utlokaliserar oss till diverse småstäder på praktik) så springer jag helst i min skog hemma i Linköping där jag får vara på helgerna 🙂 Det är så sjukt fint nu med alla färger, och jag gillar att jag vet hur stigen går. Det är såklart kul att springa på nya ställen (runt sjön Roxen i Jönköping är fint! Där sprang jag idag.) men jag gillar känslan av att veta när den jobbiga backen kommer, och när det är dags att börja spurta :). Höst i skogen är nog bland det finaste och mest energigivande jag vet!

 • Reply
  Anna-Karin
  14 oktober, 2013 at 22:41

  På hösten springer jag helst i elljusspåret där lamporna hjälper till när mörkret börjar lägga sig. Underlaget är också skonsamt för min kropp och jag behöver inte oroa mig för att bilar inte ska se mig.

 • Reply
  Rebecca
  14 oktober, 2013 at 23:15

  Jag springer helst i skogen på hösten. Och jag har turen att bo nära fina skogar. Det bästa är att springa på någon liten stig i en lövskog så här på hösten. Kanske en av de vanligaste valen.
  Och varför? För de underbara färgerna som naturen har, för löven som knastrar och låter under fötterna och den friska luften.

 • Reply
  Alex
  14 oktober, 2013 at 23:21

  På hösten springer jag helst i skogen utanför mina föräldrar. Den är egentligen inte superspeciell, ligger inte vid vatten eller på landet, men den sprakar i de mest fantastiska färger och sista biten har man en vy över ett fält, en skog, och lite hus. Bästa tiden är en kall morgon med frost i gräset på åkern och det där prasslandet under fötterna.
  Och nu blev jag jättesugen att springa så… får bli en tur imorgon helt enkelt 🙂

 • Reply
  Kristin
  14 oktober, 2013 at 23:57

  Inomhus, eftersom jag som fattig student måste utnyttja tiden med gymkortet till max…men löpargrejer för utomhusbruk skulle troligtvis få mig på bättre tankar…. 😉

 • Reply
  Malin
  15 oktober, 2013 at 00:01

  Nu ska jag gå lite emot alla andra.

  Springa i skogen till all ära. Men jag har alltid gillat (och har även knän och benhinnor som klarar av) att springa på asfalt. Men det är inte asfalten som lockar när jag springer på hösten, utan det är människorna och staden. Det är inte bara skogen som blir annorlunda under hösten. Människorna blir annorlunda. Jobb som kallar, julen som ska planeras långt före, barn som ska inskolas på nya förskolor. Alla ser ut att ha brottom medan jag springer med min musik och känner att jag har all tid i världen. För det är exakt det jag känner när jag är ute på mina springturer. Mitt annars så stressade liv finns inte hos mig för stunden och jag kan äntligen ta det lugnt.

  Att det sen inte är lika varmt och svettigt som på sommaren, det är ju bara ett plus 😉

 • Reply
  Miriam Engstrand
  15 oktober, 2013 at 00:24

  Då hösten och alla färger kommer så springer jag helst där det är det jag har omkring mig. Alltså kring mycket träd och växter, sedan får det gärna vara vid vattnet för att det ska vara ultimat. Men det som ska tilläggas är att det är här jag helst springer men också där det är som sämst för mig att springa då jag stannar och fotar var 10e sekund;) Mina mobilbilder består av 90% höstlöv haha!

 • Reply
  Anna
  15 oktober, 2013 at 02:04

  Jag springer allra helst min favoritrunda runt Kungsholmen. Egentligen är det en fin runda året runt, men nu på hösten är det inte lika mycket folk och man kan njuta ännu mer av alla vackra avsnitt. Börjar lite lugnare på Norrmälarstrand och ökar farten sista sträckan som går utmed Karlbergskanalen.

 • Reply
  Aneli
  15 oktober, 2013 at 05:33

  Hej! Jag springer allra helst ”korta varvet” av Stockholm Marathons bana, lagomt lite folk men ändå upplyst hela vägen och mycket att titta på hela vägen.

 • Reply
  Pernilla Jansson
  15 oktober, 2013 at 05:58

  God morgon Helena 🙂

  Denna sommar har jag funnit löpningen!
  Så jag njuter av varje ny erfarenhet vad det gäller
  miljö och underlag.
  Jag läser om Era erfarenheter och kunskaper och
  känner mig lycklig för att ha funnit även Er :).
  Jag ser framemot att tillsammans med löpningen
  möta alla årstider. Just nu njuter jag mest av att
  passen som är i terräng. Dom ger mig många
  utmaningar och så blir jag samtidigt laddad med
  energi av våran vackra natur :).

  Tack för att Ni inspirerar !
  Pernilla

 • Reply
  Malin
  15 oktober, 2013 at 06:08

  Jag springer gärna där jag får en blandad runda. Gärna på morgonen. Först asfalt, springa längs gator där det är tyst, sedan in i skogen där det är färgglatt och avsluta längs sjön som är vacker, då har jag fått in alla delar jag vill och dessutom börjat dagen på ett perfekt sätt 🙂

 • Reply
  Lisa
  15 oktober, 2013 at 06:12

  Hej!

  Jag älskar att springa i skogen på hösten, krispiga löv under fötterna, hög klar luft och sol 🙂 Friskt, klart och känslan av att vara del av något större är fantastisk!

 • Reply
  Zara
  15 oktober, 2013 at 06:24

  Hej hopp
  Jag springer allra helst rakt ut i skogen, vill omge mig med alla färger och inte se något som är tillverkat av människor. Bara jag, min andning och den färgsprakande naturen. Nerstressande och stärkande:)!!!!!

 • Reply
  Josefin
  15 oktober, 2013 at 06:25

  För mig är valet självklart, när hösten kommer längtar jag tillbaka till Themsen, och om jag kunde skulle jag springa där varenda dag, där löven täcker stigen och dofterna från dimman som ligger som en slöja precis över vattenytan är oslagbar…träden i alla olika färger precis längs vattnet..känslan att hösten har kommit blir så närvarande att den fyller upp mig till fullo, så pass att varje gång jag känner höstkylan mot mitt ansikte då drömmer jag mig tillbaka till mina löpturer längs themsen.

 • Reply
  Ida
  15 oktober, 2013 at 06:58

  Jag springer helst i skogen på hösten. Med alla vackra färger tillsammans med det rofyllda lugnet som skogen ger är det den perfekta löpmiljön efter en tuff dag i skolan. Det spelar ingen till om det är regnigt eller strålande sol, varje väder har sin charm och framförallt sin speciella doft. Den där underbara höstdoften som finns i skogen är obetalbar och atmosfären gör att man inte känner att man anstränger sig. Ren njutning och som terapi för själen.

 • Reply
  Miss Agda- Småbarnsliv o Endorfiner
  15 oktober, 2013 at 07:11

  Precis vad jag behöver till min höstgarderob = bra löparkläder. Jag springer helst i skogen, alla årstider förutom vinter när det är mycket snö!
  Kram på dig!

 • Reply
  EH
  15 oktober, 2013 at 07:15

  På hösten vill jag bara ut i skogen och samla energi från höstens alla färger, gärna vid en sjö eller på klippor längs kusten! Morgonlöpturer slår också det mesta, tyst och mörkt ute med fräsch luft och ett lugn i kroppen när man kommer tillbaka och startar dagen!

 • Reply
  Helena
  15 oktober, 2013 at 07:40

  Men! Ett par tjockare tights och en tunnare tröja är ju PRECIS vad som saknas i min löpgarderob!! 🙂
  Jag springer alltid, oavsett årstid, helst i skogen. På smala, slingriga och tekniska stigar! Där får fötterna jobba, musklerna pumpa, hjärnan fokusera och lungorna andas ren och klar luft! Mmm… Lycka! Nu på hösten får man ju dessutom njuta av skog som är så vacker att men får ont i magen!

 • Reply
  Linnea Molander
  15 oktober, 2013 at 08:00

  På hösten springer jag helst i Nackareservatet för att det är så vansinnigt vackert där. Det är det året om men på vintern springer jag på löpband så under hösten känns det extra njutningsfyllt att springa utomhus eftersom jag vet att det snart blir ett halvårs uppehåll med det. Fånga dagen!

 • Reply
  Erica
  15 oktober, 2013 at 08:04

  Jag springer helst längs med haven som omger Helsingfors en tidig helgmorgon då varken bilar eller andra människor finns i siktet. Längs med havet finns också fina parker där man kan avnjuta det finaste färsprakande fyrverkeriet av träden man kan tänka sej! Men egentligen, en härlig höstrunda är inte beroende av tid och rum, utan mera den syrerika luften, de pinnande benen och inte minst känslan när man kommer hem – otrolig!

 • Reply
  Catharina
  15 oktober, 2013 at 08:22

  Bland höstlöven! Denna höst är den mest fantastiska på länge och känslan jag får när jag plöjer fram genom fluffiga högar av färgglada höstlöv är ren eufori! Kan inte låta bli att ta en liten omväg varje gång jag ser en lockande lövhög samtidigt som jag hoppas att inte alltför många ser mig..Lite varmare höstkläder för löpning är precis vad jag behöver för att kunna fortsätta min ”lövröjning” nu när kylan kommer..

 • Reply
  Beatatjata
  15 oktober, 2013 at 08:26

  Hej Helena-med-det-vackra-mellannamnet-Teodora! Har ju sett dig på Instagram (och frågat om namnet, eftersom min dotter heter Teodora) men hittade till din blogg först idag, via BABY på fb tror jag… Så väldigt lämpligt att inleda med en tävling får jag säga!

  Jag springer helst, oavsett tid på året, på Gullholmen (Bohuslän, västkusten) där mina föräldrar har hus. Vi är givetvis där på sommaren men även helger och lov övriga tider på året. Min bästa plats på jorden.

 • Reply
  Cicci
  15 oktober, 2013 at 08:30

  På hösten springer jag helst på Lidingö.

  Det tar en liten stund att åka ut, men jag får tillbaka den energin gånger tusen.

  Innan Lidingöloppet, under de tidiga höstveckorna, ligger det en laddning i luften. Snabba, lätta löpare är ute och testar spåret, planerar, känner in. De löpare som har sin största utmaning framför sig står vid Abborrebacken, laddar, funderar och undrar hur lång den egentligen är när en redan har 25km i benen.

  Sedan loppet – styrka, löpglädje, svett, tårar, vätskekontroller och fokus – allt som jag älskar.

  Och veckorna efter… nu lägger sig lugnet på Lidingö. Bara de som bor där är kvar i spåren, alla andra har åkt hem och springer i sina vanliga löpspår. Men Lidingös backar är fortfarande härliga och spåren är täckta med de vackra gula löven. Då springer jag ensam, och fortsätter att älska hösten på Lidingö.

 • Reply
  Agnes
  15 oktober, 2013 at 08:41

  Hösten är som bäst allra bäst en tidig morgon här i Medelpad där jag bor. Till en början är det små kyligt och dimman ligger kvar över marken. Allt eftersom benen pinnar på kilometer för kilometer börjar trafiken komma igång och solen titta fram. Den lyser upp staden och de blir så vackert med alla höstens färger. Ja, då är hösten som allra bäst, då mår jag riktigt bra.

 • Reply
  sophia
  15 oktober, 2013 at 08:56

  Jag älskar att springa på hösten, då min astma inte besvärar mig alls lika mycket som under vår och sommar. Mina bästa rundor finns på landstället på Gräsö i Roslagens skärgård. Då smyger jag upp innan familjen vaknar, tar en lång runda i skogen och längs med havet. Sedan gör vi en god frukost med scones, ägg, bär från sommaren som finns i frysen och en och annan kopp varm choklad vid en tänd brasa. Viktigast är att jag har min fina familj runt om mig efter löpturen. Då känns livet så himla fint!

 • Reply
  Sabine
  15 oktober, 2013 at 10:54

  Helst av allt springer jag tillsammans med min sambo på Havslätts motionsområde i Oskarshamn, helst 5kms banan. Det är en kuperad bana med många variationer så man får verkligen upp pulsen! Perfekt bana att träna på inför AXA fjällmarathon!!

 • Reply
  Mela
  15 oktober, 2013 at 11:24

  Åh, det viktigaste är ju såklart ATT kunna springa på hösten. Det är den träning jag har saknat absolut mest de senaste åren, och jag ser verkligen, verkligen fram emot att kunna börja springa så smått igen om ett par veckor!

  Rundorna då, Hellasgården är ju fantastiskt nu på hösten. Hagaparken och Brunnsviken likaså. Längs med vatten, i sprakande höstfärger, med hög, klar och krispig luft – det finns ju knappt något bättre! 🙂

 • Reply
  Camilla
  15 oktober, 2013 at 11:44

  I skogen där jag bor, nära Brantbrink, Tullinge. Så fin skog och löparbanor, finns många spår och går att variera i oändlighet 🙂 alla årstider har sin charm och ibland tror man att John Bauer sitter bakom en mossbeklädd sten. Mindfulness på hög nivå att bara vara i skogen.

 • Reply
  Tina
  15 oktober, 2013 at 12:39

  Springer helst i bok skogen som ligger alldeles bakom vårt hus. En helt underbar slinga där man kan välja 3 eller 5 km. Perfekt för långpassen…underbar natur och nära till vatten!

 • Reply
  maria
  15 oktober, 2013 at 12:51

  I skogen eller nära vatten där höstens fina färger speglar sig. Ursvik extreme är en favorit i höstens vackra färger.

 • Reply
  Sara
  15 oktober, 2013 at 13:21

  Jag vill vinna detta set till min härliga syster. Hon springer helst i sin vackra hemstad som ger henne allt av hav, natur och höghus.

 • Reply
  Marre
  15 oktober, 2013 at 14:51

  Givetvis i skogen på en fin, stenig steg där jag får vakta varje fotisättning så den blir korrekt. Ibland stannar jag till och andas in hösten, spanar in vackra blad och bara njuter. Hösten är faktiskt min allra bästa årstid.

 • Reply
  Malin
  15 oktober, 2013 at 15:00

  Jag brukar helst springa i skogen, älskar att få möjligheten att uppleva hur årstiderna förändrar och färgar allt som växer i skogen. Röda blåbärsris och gula löv. Fast lika härligt är det att springa i regn och mörker, härligt uppfriskande och ljuvligt att gå komma in ich duscha. Jag började med att skriva att jag bruka springa. Jag är gravid med mitt andra barn och hade som mål och önskan att springa lika länge som förra gången, dvs till vecka 30. Den här graviditeten är annorlunda och jag fick sluta att springa redan vecka 12. Foglossning och depression har resulterat i att jag inte heller kan promenerar några längre sträckor. Jag längtar nu med förtjusning till vintern, att få träffa bebisen i magen och att få börja springa! Herre Gud vad ljuvligt. Så även om jag inte skulle använda kläderna i höst skulle det nog fungera utmärkt i januari februari. Som en morot och en tanke om något positivt.

 • Reply
  Pernilla törnell
  15 oktober, 2013 at 15:28

  Jag springer allra helst en kväll när det börjat skymma efter en heldag med småregn. Den luften och känslan är oslagbar. Med reflexväst på vet jag att jag syns för bilarna, men styr helst fötterna ner mot viken och strandpromenaden i Ljungskile.

 • Reply
  Frida
  15 oktober, 2013 at 15:53

  Jag har inte kunnat springa på länge eftersom jag hoppar på kryckor sedan åtta månader tillbaka. Men imorgon är det äntligen dags för den sista operationen och sedan hoppas jag vara tillbaka på banan igen. Jag blir alldeles till mig av tanken på alla rundor jag kommer springa, de i skogen, de i mördarbacken, de uppe hos mormor på landet med den härliga luften… Rundan jag längtar mest efter är den i skogen alldeles där jag bor, där känner jag mig hemma och kan varenda liten stigning och krök. Just nu är marken där täckt av höstens alla löv. Det är jättefint men lite halt och läskigt när jag och kryckorna går där. Som jag längtar efter att få springa där igen! Jag vet inte om det är möjligt att längta mer än vad jag redan gör men det är klart, kläder från Craft skulle ju göra det ÄNNU bättre!:)

 • Reply
  PiaL
  15 oktober, 2013 at 16:59

  Jag springer helst runt Charles River här i Boston. På Cambridgesidan kan man njuta av Bostons skyline, och på tillbakavägen längs Esplanade har man MITs campus rakt över vattnet. Och eftersom Bostonborna är ett springande folk, så känns varje runda som ett lopp, eftersom det alltid är så många som är ute och springer, oavsett vilken tid man är ute.

 • Reply
  Hanna
  15 oktober, 2013 at 18:34

  12 km slingan i Hellasgården är helt fantastisk på hösten. Skog, sjö. backar, stigar, mossa – mitt i naturen:-)

 • Reply
  monica
  15 oktober, 2013 at 19:28

  Jag springer helst hemma i de småländska skogarna… Har en härlig runda hemma som går både genom skog och utmed vår lilla sjö! Höstluften är helt underbar och för att inte tala om alla underbara färger…

 • Reply
  Jenny
  15 oktober, 2013 at 20:20

  I skogen under dagtid! Härligt mjukt underlag, vackra färger och denna underbara friska luft! Jag njuter…

 • Reply
  Magda
  15 oktober, 2013 at 20:42

  En vacker höstdag springer jag gärna ut på Djurgården. Allra helst på lunchen, arbetsdagen känns väldigt mycket lättare efter en så’n tur. Annars är jag rätt förtjust i löpturer i regn och rusk – alla andra sitter inne, jag är ute… då känner man sig stark 🙂

 • Reply
  jenny
  15 oktober, 2013 at 20:55

  I vår vackra boulongner (en stor park med gavleån ringlades igenom) här i Gävle, för att den är så vacker såhär på hösten och för att man alltid möter massor av människor, löpare, barnfamiljer, promenerande med hundar där.

 • Reply
  Ana
  15 oktober, 2013 at 21:15

  För en gångs skull tyckar jag det är lite synd att jag numera är snarare small än medium, men hoppas de passar i alla fall 🙂

  Liksom alla andra årstider springer jag helst nära naturen & havet!

 • Reply
  Annica
  15 oktober, 2013 at 21:20

  I skogen/spåret för härlig luft och för löven. Jag älskar att sparka runt i prasslande löv.

 • Reply
  Sara
  15 oktober, 2013 at 21:33

  Jag är i en nystart med löpningen efter år av besvär med ett knä, men nu börjar jag äntligen komma igång igen. Favoritrundan i höst har varit längs med vattnet, alldeles i närheten av där jag bor, den bjuder alltid på storslagna vyer. Allra vackrast har det varit att springa i skymningen då trädens alla nyanser samsas med himlens skära skönhet och allt detta speglas i den spegelblanka sjön! Löplycka som är som balsam för själen:-)

 • Reply
  Jeanette
  15 oktober, 2013 at 21:54

  I skogen. Och Väsjöbacken. Kompromisslöst. Gärna i regn. För att finna den där äkta känslan av attvara levande mitt i årstiderna.

 • Reply
  Suz
  15 oktober, 2013 at 23:02

  Åh!! Efter tolv veckor med PT är det just storlek M jag har landat vid och dessa skulle ju sitta perfekt i höst/vinter.

  Så här års springer jag allra helst uppe hos päronen i Kopparberg. Äkta skog, äkta natur och ren luft!

 • Reply
  Veronica
  16 oktober, 2013 at 04:42

  Alltid utomhus 🙂 Hav och strandstigar möter skog och skogsstigar och däremellan balanseras det upp med asfaltvägar. Mörkret gör ju sig påmind denna årstiden, men att njuta av höstens fantastiska vyerna så samlar man energi!! För åh vad det är vackert! Den friska luften och de härliga dofterna från naturen! Det känns så fräscht 🙂

 • Reply
  Ann
  16 oktober, 2013 at 06:50

  Jag springer egentligen var som helst bara jag får springa! Men en favorit är i österskär en tidig morgon med havet som utsikt! Ngt magiskt och lugnande med vatten!!

 • Reply
  Mariette
  16 oktober, 2013 at 07:35

  Härligt krispig luft och doften av fallna löv. Spelar ingen roll om det är ljust eller mörkt, regn & blåst eller strålande sol…lika underbart vilket som! Denna höst är det extra speciellt att ge sig ut i spåret, pga. av graviditet och lite foglossning har jag inte sprungit sen i mars och igår kväll var jag ute på min andra 4km runda, fortfarande hög på endorfiner 🙂 ett nytt löparkit hade varit perfekt och en extra spark i baken!

 • Reply
  Heidi
  16 oktober, 2013 at 07:36

  På hösten springer jag helst längs strandpromenaden i Vasa (Finland). Hela sträckan följer havet och kantas av träd i underbara höstfärger. Terapi i löpskor!

 • Reply
  Marie
  16 oktober, 2013 at 07:51

  självklart utomhus nu när luften är friskare och lättare att andas i. En grusväg med skogen runt omkring tycker jag är det optimala. Strålande sol och duggande regn har ingen betydelse! Måste säga att det är det bästa med hösten även om jag är en sommarmänniska egentligen!

 • Reply
  Linnea
  16 oktober, 2013 at 08:14

  Jag springer allra helst i skogen på hösten! När gula, fuktiga löv täcker stigarna och solen gör så att träden glöder och luften är hög och frisk. Då är det perfekt att springa!

 • Reply
  Linda Nyström
  16 oktober, 2013 at 08:20

  Jag springer helst i skogen på mjuka stigar för att det är så härlig luft och för att jag älskar ljudet av prasslande löv.

 • Reply
  Lisa
  16 oktober, 2013 at 08:34

  Jag springer på landet där jag växte upp, på grusvägar och skogsstigar, längs kohagar och sjöar. Så långt från min vanliga asfalt som vanligt. Sen stretchar jag på köksgolvet och pratar med mamma!

 • Reply
  Lina
  16 oktober, 2013 at 09:54

  I och med mitt nya löparintresse (började springa i april) så håller jag fortfarande på att utforska nya vägar att springa såhär på höstkanten. jag vill hitta guldkornen, där naturen är på sin bästa sida, sol som regn. just nu är den en slinga längs med stångån i linköping som lockar mest!

 • Reply
  Linda Jonsson
  16 oktober, 2013 at 10:06

  Dalkulla som jag är, så älskar jag känslan av att få springa efter ”mina” skogsvägar och stigar, mellan stock och sten, med lite hopp och lite skutt. Nu när hösten är här med den höga luften och de vackra färgerna och sjunkande temperaturer, så känner jag att löpningen har sin charm även denna årstid (med rätt sorts kläder)!

 • Reply
  Rund är också en form!
  16 oktober, 2013 at 11:04

  Åh. Hoppas, hoppas att jag har tur! 🙂

  Jag springer ute! Gärna på små stigar utanför Alingsås. Mysigt när löven singlar ner genom luften och det är lite ”lagom” lerigt och luktar härlig fuktigt/höst. Älskar löpning den här årstiden! 🙂

 • Reply
  Maria
  16 oktober, 2013 at 15:52

  Helst springer jag på vägar med öppna landskap i Skåne, helst en varm och solig sommardag. Skåne är så otroligt vackert och en löprunda med rapsgula fält som utsikt är ren balsam för själen. Då älskar jag löpning!

 • Reply
  EM
  16 oktober, 2013 at 19:23

  För att citera mig själv från bloggen höromdagen (http://propiraya.wordpress.com/2013/10/12/simpassinspiration-och-hostgladje/), innan jag visste om tävlingen:

  Jag älskar hösten. Luften. Färgerna. Temperaturen. Hösten är den bästa årstiden, i särklass. Alla årstider är underbara på olika sätt, men just hösten ger mig sådan energi och glädje att jag sjunger högt i bilen! Till och med i skogen… (ok, jag sjunger alltid högt, erkänner).

  För att svara på fråga: jag springer i skogen där det är som mest färgsprakande och mest kuperat för att jag kan insupa naturen, luften och livet i skogen. Vilken skog? Alla skogar, löv som barr. I love it! 😀

 • Reply
  Susanna
  16 oktober, 2013 at 19:52

  ********
  Jag har aldrig räknat mig själv till löpare – men med hjälp av bloggar fyllda av motivation, (som din), så har jag äntligen börjat förstå det fina med träning generellt! Hösten är helt perfekt, jag ÄLSKAR den friska luften, den klara himlen (om man har tur..), och de färgglada träden. Jag springer helst i skogen – för extra energi!
  Dock ett problem, springer för tillfället i urtvättade mjukisbyxor från H&M, skulle vara GRYMT att kunna känna sig snygg och funktionell nu när jag äntligen kommit igång också 😀

 • Reply
  Johanna Jers
  16 oktober, 2013 at 20:45

  På hösten springer jag alltid utomhus. Gärna de dagar de biter lite extra i kinder och nästippen. Det bästa jag vet är att springa genom torra löv, stänga av musiken och förflytta mig tillbaka till barndomens lövkrig. Då är jag ute en extra stund och bara njuter av hög luft och boostar D-vitamin och energi!

 • Reply
  Karin
  16 oktober, 2013 at 22:57

  Ja springer alltid ute! Sommar, höst, vinter och vår. Jag springer i skogen eller runt min vackra by som jag bor i. Jag springer för att rensa mitt huvud och för att andas in härlig frisk luft. Jag bor i Norrland där snön kommer snart. Bra kläder är ett måste. Hoppas jag vinner! Keep up the good work!

 • Reply
  Louise Kjellberg
  17 oktober, 2013 at 06:22

  Jag springer allra helst utomhus och där utsikten är bedårande.

  Just nu är det Hammarbybacken i Stockholm som är favoritplatsen. Vägarna upp är flera och går att variera. Väl på toppen ligger hela stan för mina fötter.

 • Reply
  Sofia wigg
  17 oktober, 2013 at 10:31

  Jag springer gärna i skogen för att det är så vacker natur och samtidigt få njuta av den kyliga friska luften som är ute nu, bäst är ju även om solen kikar fram och lyser en pigg och glad. Ju mer energi man gör av med på passet ju piggare blir man 🙂

 • Reply
  Magdalena
  17 oktober, 2013 at 20:10

  På hösten vill jag helst springa bland gula löv o i Uppsala finns många möjligheter. Min favorit är runt knuten, skogen vid Hågadalen, långa härliga stigar utan risk att komma vilse! Fantastiskt att bo i en stad o ha tre minuter till skogen.

 • Reply
  Sara
  17 oktober, 2013 at 21:43

  Hej! Å vilka fina löparkläder!:)
  Jag älskar att springa lopp, har dock aldrig sprungit längre än 1 mil. Men tänkte ge mig på Sthlm marathon nästa år. Förstår ju att jag måste ligga i med träningen redan under hela hösten och vintern för att klara av detta! Så nya löparkläder ger alltid lite extra inspiration!
  Jag springer var som helst utomhus! I skogen, i stan, backar… Bara för att det är så jäkla roligt!!:)
  Kram kram

 • Reply
  Träna, träna, träna & hälsa
  18 oktober, 2013 at 12:16

  Backintervaller, trappintervaller o sprint intervaller i skogen är den bästa löpningen där hjärnan kopplar bort allt annat o bara fokuserar på att ge allt i korta stunder!

 • Reply
  Hanna
  18 oktober, 2013 at 14:19

  Ett enkelt och självklart svar: i en riktigt brant backe mitt i skogen!
  Där får jag njuta av lugnet runtomkring, alla fantastiska färger och allt syre i luften gör att jag kan maxa i backintervallerna. När benen, rumpan och orken är helt slut använder jag endorfinerna som bränsle för att orka en sista intervall och sedan lite lugn jogg tillbaka för att varva ner 🙂

 • Reply
  Camilla
  18 oktober, 2013 at 19:29

  Helst springer jag utomhus!
  Jag hamnar lite väl ofta på löpbandet under dom kallare månaderna, av bekvämlighetsskäl. Men denna vintern ska jag ändra på de, för de första är friskluft bra & för de andra har jag en plan för nästa år.. mitt livs första maraton!
  Så ja vill hålla igång/trappa upp mängden redan under vinter – och allra helst springer jag i Skatås, utan bilar och med massa natur runt omkring:)

 • Reply
  Gunilla
  19 oktober, 2013 at 00:05

  Jag började springa med dig -12, det var dina 20 min om dagen i decembermånad. Jobbigt värre till o från men nu har jag tränat upp mina ms-ben o vi orkar fortsätta förvånansvärt bra 😀
  Jag har en runda som täcker det mesta, grusväg, backar, lyktstolpar för kortare intervaller.
  Tack för din utmaning ifjol som fick mig att ta steget till att springa 🙂

 • Reply
  pia
  19 oktober, 2013 at 15:55

  När jag började springa som mest var det vår, jag var mitt uppe i en separation från mina två stora barns far och jag tömde hjärna och sprang ”bort från allt”. Kring hösten samma år träffade jag min nuvarande sambo, far till min två-åring, varje höst när jag springer på gula, fallna löv så minns jag hur jag så befriande och med lätta fötter sprang på gula löv för fyra år sedan, med glädjeskutt och styrka, att jag överlevt separationen och nu fick vara lycklig! Jag springer gärna på gula fallna löv på hösten, idag hade de börjat gnistra av lite snö här i norr!

  Ha en fin lördagkväll!

  KRAM 🙂

 • Reply
  LottaB
  19 oktober, 2013 at 22:08

  Ååh, jag älskar den friska och klara luften. Tar varje chans som ges att byta kontor eller gym mot den vackra naturen och få andas på riktigt. Tar helst mina odubbade icebugs och letar upp en av Östersunds alla skidspår, backig och lerig terräng när den är som bäst! 😉 Kram

 • Reply
  Fanny Roethlisberger
  20 oktober, 2013 at 09:47

  Åh. Jag är överlag pinsamt dålig på att ta mig ut och springa.. lite därför jag vill tävla här nu, det här supersnygga löparkit:et skulle jag låta hänga framme VÄL SYNLIGT så jag påminns och tar mig ut 😉 för just höstluften är fin, det friska ”krispet” är vad som lockar mig. Och som den lantis jag är, finns det gott om härliga slingor som nu under hösten är vackert orangea – rakt utanför dörren. Så ja, det enda som fattas för att jag ska springa är alltså detta löparkit!

 • Reply
  Ullan
  20 oktober, 2013 at 10:26

  Vi har en fantastiskt fin konstgjord sjö där jag bor, med omgivande barrskog och plant spår. Underlaget är varierande, och runt sjön finns även backar (och en mördande jobbig grässlänt!). Man hör fågelsång blandad med dagisbarnens glada rop eftersom det finns ett intilliggande dagis. Färgerna är fantastiska och vattnet rogivande. Underbara dofter från skogen … Ja, här finns allt, och man blir alldeles lyrisk när man springer 🙂

 • Reply
  Amanda
  20 oktober, 2013 at 10:31

  Jag tokälskar att springa i den friska hösten och krispiga vinterdagar. Ett löparknä har satt stopp för all underbar höstlöpning och jag hoppas att komma igång igen lagom till de där sköna krispiga vinterdagarna. När snön knarrar under fötterna och rätt kläder håller en varm.

 • Reply
  Kylig fartlek « Health by Helena
  20 oktober, 2013 at 13:05

  […] Amanda om Vinn löparkit! […]

 • Reply
  Therese
  20 oktober, 2013 at 13:35

  Hej! Jag är skulle bli såååå glad om jag kan springa en liten sväng i skogen, har dragits med skador i knät och vaden av och till och det skulle vara så skönt att kunna ta mig ut på en riktig runda framöver – bra tempo och riktigt svettigt i skogen utan rädsla för att överbelasta ! Istället för de rehabrundorna jag kör:(. Skulle mer än gärna göra det i fina craftkläder !

 • Reply
  Camilla H
  20 oktober, 2013 at 13:40

  På hösten springer jag helst vid klipporna i Fredhäll. PÅ sommaren är det fullt med solande människor där, men på hösten är det så gott som folktomt och man kan riktigt njuta av den friska luften vid vattnet, lukten av hösten och de vackra löven.
  Dessutom är det en sjukt bra träning för både ben/rumpa och stabilitet då det är mycket uppför och ganska vingligt emellanåt. Magi kallas det!

 • Reply
  Carolin
  20 oktober, 2013 at 16:36

  Jag springer allra helst hemhemma i skogarna hos mamma och pappa. Bara jag, mina andetag, höstlövens klara färger och ett och annat rådjur. Magiskt och en riktig energiinjektion.

 • Reply
  sofia halland
  20 oktober, 2013 at 19:18

  Den här hösten skulle jag helst springa här i vancouver. Tänk en solig höstdag med klar, hög, frisk luft……..inte alltför frisk så det gör ont att andas nä bara sådär så att det känns som det finns mycket syre i luften 🙂 jag skulle springa längs med seawalken så jag hade avet bredvid mig som sällskap hela vägen. tittapå folk som promenerar med sina hundar och oxå njuter av det fina höstvädret. Titta på alla fantastiska lönnar somhar ändrat färg och kanske springa genom de prassliga lövhögarna. Svänga runt vid skulpturen och blicka ut över havet och de ( kanske) redan snökläddatopparna i bakgrunden. Andas djupa andetag och sedan springa tillbaka igen. Varför???? För att det är en fantastisk löptur i en fantastisk stad med fantastiska människor! Thats why 🙂

 • Reply
  EmmaP
  20 oktober, 2013 at 21:12

  Passar på att ta de sista varven på elljusspåret innan snön och skidåkarna kommer

 • Reply
  Mikaela
  20 oktober, 2013 at 21:30

  Hej! Wow vilket pris! Jag springer helst i Rösjöskogen och anledningen till det är inte så mycket geografin utan att jag får springa men en väldigt fin väninna. Samtidigt som kroppen får röra på sig och bli av med uppbyggd stress läker hennes närhet och omtanke min själ. Vi springer genom skogen vid vatten och lite vilse ibland, men det är aldrig, jobbigt eller tråkigt. Mitt enda problem är att jag blir så vansinnigt kall om benen och rumpan och hon om armarna. Så jag vill gärna vara med och tävla så att vi kan dela på priset liksom vi delar på löpningen.

 • Reply
  Eva
  20 oktober, 2013 at 22:58

  Hej! Jag måste säga att min absoluta favoritplats att springa på om hösten är: New York!!! Det är en helt underbart fantastisk upplevelse att få springa omkring i Central Park när luften är höstkrispig, solljuset alldeles lagom starkt, fullt med höstlöv i massa olika nyanser och med andra okända inspirerande löpare som sällskap! Jag är så avundsjuk på dig som snart får chansen. New York är verkligen min favoritstad som jag besökte första gången 1999, tio år senare: 1/11 2009 sprang jag New York Marathon och det var den överlägset starkaste löpningsupplevelse och speciellt att gå i mål i Central Park (jag ryser när jag tänker på det och vill gärna vara med om det igen, attta dig genom alla stadsdelar och bara fyllas med energi av allt stöd som invånarna ger och ett så fenomenalt arrangemang var helt otroligt). New York som löpstad på hösten rekommenderas, jag hoppas du kommer att ha det toppenbra där och passa på att spring fina energiboostande njutarpass under vistelsen!

 • Reply
  Vinnaren av löparkläder från Craft « Health by Helena
  21 oktober, 2013 at 10:18

  […] Eva om Vinn löparkit! […]

 • Leave a Reply