frukost,  recept

#decembergröt

Ny dag, ny gröt. Och tyvärr nytt soffhäng för yours truly. Det här kan vara den segaste förkylningen i mannaminne, även om jag ser ljusglimtar som att mina smaklökar har vaknat helt och hållet och att jag faktiskt inte behöver snyta mig konstant. Det har vänt, helt klart.

Jenny gjorde ett grötexperiment inspirerat av mitt quinoagrötsprojekt imorse, och det är kul att se både på bloggar och Insta att gröten verkar ha fått ett uppsving. Det är ju jäkligt gott med något varmt till frukost den här årstiden, så är det bara.
Själv har jag backat tillbaka till havregrynen för en sekund, och idag fortsatte jag med strandnyponpulver men tillsatte lite chiafrön också. De ger en lite – till en början märklig – geléaktig konsistens, men omega 3-innehållet är skyhögt och överväger gelékänslan med råge. Jag åt gröten i en julröd skål och toppade med favoriten sharon och pumpakärnor. Vid sidan om åt jag såklart ägg. Alltid.

Lägg gärna upp dina egna grötrecept på bloggen och länka till det här inlägget, eller ladda upp dem på Instagram med hashtag #decembergröt. Varför låta era bästa gröttallrikar stanna på ert bord? Ska se om jag inte kan fixa en liten belöning till några av er som bjuder på grötrecept…återkommer.

decembergröt strandnypon chia

IMG_5271

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.