träningsinspiration,  utmaningar

Snart händer det

Ett nytt år står för dörren. Om endast 17 dagar(!) vänder vi blad och skriver 2014 i kalendern. Jag – och säkert många med mig – får en lite pirrande känsla i magen över en stundande nystart, drömmar som ska infrias och nya mål som ska uppnås.
2013 har för mig varit ett år som jag gärna lägger bakom mig. Visst har jag haft många bra dagar och roliga upplevelser, men i det stora hela har det varit ett ganska tungt år med mycket sjukdom och negativ energi. Nästa år kommer det att vända, det vet jag. Jag inledde det här året med att ligga sjuk på nyårsafton och det fattar ju vem som helst att det inte är någon optimal start. Mitt 35:e levnadsår ska bli något annat, och jag ser med glädje fram emot att skåla in det nya året.

När det kommer till träningen sitter jag och filar lite på nya utmaningar och mål för nästa år, och konstigt nog har jag än så länge inte ett enda lopp inbokat. Löpningen har ju varit lite av en bisyssla i min träningskalender under hösten och det märks när jag tittar framåt. 2014 kommer självklart inte att förbli lopplöst helt och hållet, men fokus ligger på lite andra bitar. Är dock sugen på att springa Midnattsloppet igen, den nya halvmaran i regi av Women’s Health lockar, en kortare stafett med ett kompislag vore kul och det skulle såklart vara kul att testa trycket i benen i ett snabbt millopp á la Hässelby. Sen känner jag ju mig själv så pass väl att jag vet att det kommer att dyka upp spontana utmaningar längs vägen också, sådana som jag bara hoppar på med kort varsel på ren magkänsla och krigar mig igenom för den där oslagbara kicken som är så underbar!

Det är kul att titta framåt, planera och skissa på mål, och ännu roligare är det att hugga tag i träningen ordentligt efter nyår och ge sig f*n på att ta sig hela vägen fram. Det spritter i benen (som inte har tränat på över två veckor) av bara tanken!

Har du några specifika träningsmål inför 2014, och känner du till någon kul utmaning som du tror skulle vara något för mig?

IMG_2118

Att springa hela Vasaloppsleden – typisk spontangrej som jag hoppade på med en veckas varsel.

3 kommentarer

  • Beatatjata

    Är du också 35-ish? Jag trodde 25, typ. på dig alltså, jag känner mig som 75 (fast jag tror att pensionärer är piggare än jag).

    Mitt enda riktiga mål (än så länge) för nästa år är att springa ett mil-lopp på min holme. Det är extremt för mig, som typ ironman för en annan :-). Det blir nog bra! Annars business as usual, liksom tränajobbafamiljelivnjutaavvardagencarpediemochsånt

    • Helena

      Haha…tack för det Beata men du får lägga på 10 år… 😀 Ett millopp låter som ett bra mål, och jag är säker på att du kommer att klara det galant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.