löpning lopp minnen träning träningsinspiration

Tillbakablick och längtan

Jag var till läkaren igår. Oftast går jag inte till läkaren när jag är förkyld eftersom man ändå bara brukar få höra att man ska gå hem och vila och vänta ut viruset. Den här gången är jag dock glad att jag gick dit. Sänkan var mycket högre än önskat, domen löd ”akut infektion och bör vila” och jag är nu hemma med en 10-dagars penicillinkur. Jag gillar inte antibiotika, men jag gillar inte att vara sjuk heller så nu är det bara att välja mellan pest eller kolera. Det är ju bara en förkylning trots allt, det är bara att härda ut.

Jag längtar dock efter att träna. Jag längtar gränslöst efter det. Jag saknar svetten, endorfinerna och de trötta musklerna. Nu på morgonen tittade jag tillbaka på mitt träningsår, lite för att sätta plåster på de blödande träningssåren. Det känns lite bättre nu när jag har konstaterat att min kropp har hängt på mitt träningståg hela året och att det kanske inte är mer än rätt att den får ett par veckors vila nu. Den är mer än värd det.

Tjejsnacklångpass med Anna. Otaliga tusingar. HotMojo i kubik. Mara(- och pannbens)träning på löpband. Strandlöpning på drömön Cuba. Nött åtskilliga backintervaller i källaren på jobbet. Varit nära att spy på Västerbron. Sprungit långpass utan vatten. Kämpat mig igenom min andra mara. Sprungit med Nike Run Club. Tränat med Team Nylén och tre hjältar i Rålis. Kört så många utfallssteg att jag inte ens kan räkna dem. Gjort lekparken till mitt gym. Sprungit hela Vasaloppet. Äntligen tagit tresiffrigt i marklyft. Sprungit runt ett helt land. Samlat in en massa pengar till Plan och betalat mina givare med en Tjejmil och 719 utfallssteg. Utbildat mig till löpcoach och gjort ett spyfärdigt maxpulstest. Sprungit längs gatorna i New York. Kämpat mig igenom intervaller så snabba att mina ben knappt har hunnit med. Blivit grymt mycket starkare, inifrån och ut.

Ibland är det nyttigt att titta i backspegeln, krama om sin kropp och låta den få vara lite trött och sliten. Längtar till 2014 gör jag dock ändå, jag ser en massa roligt i kikaren och välkomnar det nya och friska träningsåret med ett leende. Men nu ska kroppen få vila.

edorfiner

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annie
  11 december, 2013 at 12:57

  Ibland blir det suverän motivation och reflektion av vila ! Men trist orsak- krya!

 • Reply
  Rund är också en form!
  11 december, 2013 at 15:23

  Alltid segt med förkylningar, men som du säger: Vilket träningsår! 🙂

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  15 december, 2013 at 06:58

  Välkommen i viloklubben! Själv har jag inte tränat på 6 veckor – inte ens en längre promenad än 2 km. Men jag tror det är nyttigt för oss som kör så hårt när vi tränar – även mentalt att lära oss slappna av. I alla fall jag 🙂

  Åh! Jag älskade också långpasset med dig & tycker vi bokar ett sådant 2014 också ❤

  KRAM & god jul om vi inte hörs mer innan!

 • Reply
  Frida
  16 december, 2013 at 22:09

  Jag har gått och tänkt på ditt inlägg flera gånger, det väckte mycket tankar. Tack!!

 • Leave a Reply