kost mat Okategoriserade

Supergod immunstärkare

Min vecka med köpstopp på mat och dryck är snart till ända. Jag har överlevt precis hur bra som helst och kan konstatera att veckans enda utgift har varit 6 kronor för ett frimärke. Ganska uppenbart vad jag lägger mina pengar på.

Det har varit en del ovanliga matkombinationer under veckan, men jag har inte behövt äta något som inte har varit gott – tvärtom. Helt plötsligt har jag botaniserat som aldrig förr i frysen, lyxat till morgongröten med mammas dalaplockade hjortron och hennes lingon har avnjutits två dagar i rad till en bit blodpudding som fanns i kylen. Stekt ägg till just blodpudding har visat sig vara hur gott som helst, och en småtråkig tonfiskburk blir mycket godare om man rör ihop den med en skvätt laktosfri yoghurt, en klick dijonsenap och en nypa örtsalt. Mosters mans hemgjorda chiliolja har fått vara med som smaksättare till sallader, där mitt berg med färska rödbetor har reducerats och varit en självklar ingrediens.
Ni som aldrig har testat råa rödbetor – gör det! Hundra gånger godare än tillagade, och dessutom med alla superegenskaper i form av immunboostare och störningsdämpare för blod och lever kvar!

Det här är inte sista gången jag köpstoppar mitt matkonto! Hur har det gått för er andra som hängde på?

IMG_7201

Supermat!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linda Assarsson
  20 mars, 2014 at 19:22

  Hur äter du de råa rödbetorna? I sallad..?
  Ugnsbakade rödbetor upptäckte jag för ett tag sen…sååå gott 🙂

  • Reply
   Helena
   21 mars, 2014 at 17:42

   Linda, jag bara skalar dem och skär dem i bitar och äter! 🙂

 • Reply
  Moster
  21 mars, 2014 at 07:42

  Vem var det som tipsade om stekt ägg till blodpudding 😉

  • Reply
   Helena
   21 mars, 2014 at 17:41

   Världens bästa moster såklart! 😀

  Leave a Reply