löpning

Marathoncravings

Boston Marathon går just nu av stapeln (Kenth är redan i mål och gjorde ett helt grymt lopp!), och alla uppdateringar i sociala medier hela dagen fick igång ett helt obotligt löparsug i min kropp när jag låg platt på rygg på bryggan i solen. Plötsligt kände jag ett huge vemod över att jag inte har anmält mig till maran i år, och även om jag har haft NOLL fokus på marathonträning under vintern och våren vore det ju så kul att hänga med och springa ändå…damn.

Oh well, jag fick iallafall bota det värsta suget genom att snöra på mig dojorna och dra ut på en runda. Jag har varit lite snorig och konstigt tung i huvudet sedan i tisdags förra veckan, vilket har inneburit total träningsvila över hela påsken. Idag konstaterade jag dock att det förmodligen rör sig om någon typ av allergi eftersom den täppta näsan tilltar när jag är ute i den grönskande naturen…

Soligt, varmt (försommarkänsla!) och en fantastiskt härlig premiärrunda i korta ärmar och trekvartstights! Fem kilometer där jag körde ett skönt men ändå smått ansträngande tempo och bitvis tryckte på lite extra. Halvmilen på fina 22 minuter blankt och den sista kilometern på 4.16. Lite tungt att andas i starten men det gav med sig längs vägen, så sjuk är jag då inte iallafall. Punkt. Och nej, marasuget blev inte mindre.

IMG_7769

IMG_7775

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  21 april, 2014 at 21:56

  Underbar löparglädje!
  Och visst är denna vår härlig!

 • Reply
  Snorkkis
  22 april, 2014 at 05:22

  Att känna marasug är en väldigt angenäm känsla – tyder nog på fin form och kapacitet!

 • Reply
  Snabba Fötter
  22 april, 2014 at 06:51

  Tack Helena! Och du får gärna skicka över lite marasug till mig, för exakt just nu är jag inte så sugen! 😉
  Fina vårbilder!

 • Reply
  Rund är också en form!
  22 april, 2014 at 18:53

  Jag tyckte också det kändes extra tungt igår. Jag är inte allergisk (vad jag vet) men är nog såpass MYCKET pollen i luften just nu att även vi ”oallergiska” känner av det…. 🙁

 • Leave a Reply