löpning

Marathoncravings

Boston Marathon går just nu av stapeln (Kenth är redan i mål och gjorde ett helt grymt lopp!), och alla uppdateringar i sociala medier hela dagen fick igång ett helt obotligt löparsug i min kropp när jag låg platt på rygg på bryggan i solen. Plötsligt kände jag ett huge vemod över att jag inte har anmält mig till maran i år, och även om jag har haft NOLL fokus på marathonträning under vintern och våren vore det ju så kul att hänga med och springa ändå…damn.

Oh well, jag fick iallafall bota det värsta suget genom att snöra på mig dojorna och dra ut på en runda. Jag har varit lite snorig och konstigt tung i huvudet sedan i tisdags förra veckan, vilket har inneburit total träningsvila över hela påsken. Idag konstaterade jag dock att det förmodligen rör sig om någon typ av allergi eftersom den täppta näsan tilltar när jag är ute i den grönskande naturen…

Soligt, varmt (försommarkänsla!) och en fantastiskt härlig premiärrunda i korta ärmar och trekvartstights! Fem kilometer där jag körde ett skönt men ändå smått ansträngande tempo och bitvis tryckte på lite extra. Halvmilen på fina 22 minuter blankt och den sista kilometern på 4.16. Lite tungt att andas i starten men det gav med sig längs vägen, så sjuk är jag då inte iallafall. Punkt. Och nej, marasuget blev inte mindre.

IMG_7769

IMG_7775

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.