löpning mitt dalarna Okategoriserade

Skuggbrist och smultron

Jag och mamma planerade en tur till sommarstugan idag för att reka lite inför den kommande veckans väggmålning. Fasaden ska målas om och prognosen med idel solsken och värmebölja kommer ju att bli finfin att jobba i…(?)

Självklart bestämde jag mig för att springa till stugan och därmed få in dagens träning på ett smidigt sätt. Jag älskar att springa från A till B, och eftersom jag aldrig har sprungit bilvägen dit (Vasaloppsspåret går förbi och det har jag ju redan bockat av åt motsatt håll) så såg jag fram emot att testa en ny sträcka.
Jag visste att det var ungefär en och en halv mil och tänkte att det skulle bli ett perfekt lite längre söndagspass. Mycket riktigt var sträckan 15,88 km, på den punkten var jag överens med verkligheten. Vad jag inte visste var dock att det längs hela sträckan bjöds på minimalt med skugga…kanske 500 meter totalt. Trots att jag sprang iväg på morgonkvisten var det extremt varmt och löpningen blev mer mental än fysisk. Benen mådde hur bra som helst men värmen tog ju nästan knäcken på mig, och jag blev mer än lycklig när mamma mötte upp med iskallt vatten och nyplockade smultron – en underbar belöning efter 80 minuters slit i värmen.

IMG_0038

IMG_0037

IMG_0050

IMG_0052

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  22 juli, 2014 at 11:01

  Oj, vilken brygga! Jag fotade mig själv när jag gjorde bryggan för ett tag sen. INTE en bra blogg-bild….. Haha! 😉

 • Reply
  Jeanna
  28 juli, 2014 at 20:23

  Alltså smultron! Det var så länge sedan jag såg några. Verkar inte finnas så mycket här på Öland där jag spenderar somrarna. Hemma i Värmland minns jag det som att varenda vägkant var full. Så himla gott!

 • Reply
  DIetandthecity/Alex
  29 juli, 2014 at 00:40

  WOW, jag har inte sett smultron på ages!!!

 • Reply
  Jessica Sundberg
  5 augusti, 2014 at 11:21

  Har aldrig sett så mycket smultron på ett ställe som på din bild. Var är den tagen 🙂 ?! Vilken lycka!

  • Reply
   Helena
   6 augusti, 2014 at 07:56

   I trädgården vid sommarstugan utanför Mora…lycka! 🙂

  Leave a Reply