lopp Okategoriserade Plan Sverige välgörenhet välgörenhet

#förhenne

Varje dag ingår 39000 tjejer runtom i världen äktenskap. Unga tjejer. Barn. Barnäktenskap är en kraftigt bidragande orsak till att den vanligaste dödsorsaken bland flickor i utvecklingsländer mellan 15-19 år är graviditetsrelaterad. Giftermål för dessa flickor har förödande konsekvenser för flickornas framtid eftersom de oftast tvingas lämna skolan och i många fall blir gravida innan deras kroppar är redo. En tredjedel av alla flickor i utvecklingsländer drabbas av barnäktenskap!

Flicka profil

I år springer jag tillsammans med ett gäng andra bloggare Tjejmilen för Plan för tredje året i rad. Plan är förmånstagare för Tjejmilen och i år vill de belysa och göra allt för att bekämpa barnäktenskap. Jag kommer att ta varenda steg av de 10000 metrarna som jag springer den 6 september för dessa flickor, och vill ni också vara med och stödja kampanjen (vilket ni självklart vill) – klicka in er på Plans sida nedan och skriv under.
Springer du själv Tjejmilen går du självklart in och springer för henne, och står du bredvid som supporter hejar du på henne. Tillsammans kan vi göra skillnad!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Tjejmilen #förhenne med Plan Sverige - Skön puls | Skön puls
  21 augusti, 2014 at 14:15

  […] mig i gänget som springer för Plan Sverige är den alltid lika wunderbaum Helena – Health by Helena och en ny bekantskap Sara Öhman – Sarasworkout. Hjälp oss att hjälpa Plan Sverige att […]

 • Reply
  Helande lördag « Health by Helena
  30 augusti, 2014 at 19:39

  […] Afrika! Kramar, ren dalaluft och vila gör susen för vilket immunförsvar som helst! Hoppet om Tjejmilen nästa helg lever…men först – mammas […]

 • Reply
  Pre race report « Health by Helena
  6 september, 2014 at 09:51

  […] Helande lördag « Health by Helena om #förhenne […]

 • Leave a Reply