löpning,  mitt dalarna

Kottlöpning

Igår kom mitt startbevis till Midnattsloppet. Jag hade mer eller mindre glömt att det faktiskt bara är knappt två veckor kvar till mitt första(!) lopp för i år, och i samma sekund som det slog mig att jag har ett lopp inom en väldigt snar framtid slog det mig också att jag inte har kört intervaller på ett tag…något som brukar vara ett vinnande koncept om man ska ta sig igenom en ganska kuperad mil på en hyfsat snabb tid (läs: slå sin gamla tid).
Backintervaller var det alldeles för längesen jag slet mig igenom, så idag på förmiddagen tog jag mammas bil och rattade iväg till Hemus Skidstadion (ni vet, några kilometer innan målet i Vasaloppet) här i Mora – himmelriket för den som vill hitta grisiga backar att springa uppför…om man nu kan blanda de orden (himmelrike och backar) i samma mening.

Anyhow, jag joggade iväg längs 1,5-kilometersslingan och hittade efter en knapp kilometer en lagom lång (70-80 meter) och brant backe som jag planerade att forcera 10 gånger i maxfart med gåvila nedför. Redan efter 5 gånger kände jag att risken för att tappa räkningen i min syrefattiga hjärna var överhängande, så jag började plocka en kotte på min promenad nerför backen efter varje intervall. Jag samlade kottarna nedanför backen och drog iväg upp igen. Klockan visade som snabbast 3.20 min/km och som långsammast 3.48 min/km, så det var inget lekpass för mina stackars ben…

10 gånger kändes dock lite för vekt, så 10 blev 15…och 15 gånger blev 20. Benen brann, lungorna kändes små som tändsticksaskar och hjärtat var bokstavligt talat på väg ur bröstkorgen. På vägen ner efter min 19:e intervall mötte jag ett tyskt par med vandringskängor och ryggsäck, de gav tummen upp och ropade ”impressive!”. Den sista intervallen blev således självklart extra snabb trots att jag var trött som en gris. Tänk vad lite oväntad uppmuntran mitt ute i skogen kan göra.

Avslutade med långsam nedvarvning runt resten av slingan tillbaka till bilen, där jag fick sätta mig och låta kroppen eftersvettas i en kvart. Sjukt effektivt pass trots knappa 30 tränade minuter – love it!

IMG_0593

IMG_0590

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.