konsert,  musik

Mörkret – hur överlever du?

Vi måste prata om novembermörkret och om det faktum att Stockholm har haft endast 2(!) soltimmar hittills i november. Jag brukar inte ha minsta lilla problem med höstmörkret, men i år får jag faktiskt kämpa lite. De gråa molnen och den totala bristen på snö gör min hemstad till en mörk massa just nu, och jag får verkligen bita ihop för att intala mig själv att hösten (vintern?) är mysig…för jag tycker ju det egentligen.
Kanske har det känts lite värre just i år p.g.a. att jag de senaste två veckorna har varit krasslig och inte kunnat träna som jag vill, jag är verkligen hopplöst beroende av mina uppiggande endorfiner och behovet minskar inte direkt med det brutalt mörka vädret som har parkerat sig över Stockholm.

I sann Helena-anda försöker jag dock göra mitt bästa för att tänka bort det tråkiga och istället fokusera på det mysiga i det hela. Ligga och läsa en bok i soffan. Sätta mig på ett fik, skriva lite med penna och papper och titta på folk som passerar ute på gatan. Lägga mig lite tidigare på kvällen och ge kroppen lite extra, välbehövlig sömn. Träna ett par extra pass för att sätta igång lyckohormonerna i kroppen – idag tränade jag mitt första riktiga pass på över två veckor och HALLELUJA vad härligt det var! Trivas lite extra på jobbet och vara glad över att jag slipper jobba utomhus…eller ännu värre – bo därute. Hemska tanke, och jag är tacksam över mitt varma och trygga hem.

Igår var jag på konsert och såg fantastiska Ben Howard på Annexet tillsammans med en fin vän, en fullständigt magisk musikupplevelse som toppades med skratt, middag och ett par glas vin innan. Imorgon går jag och tränar och nätverksminglar tillsammans med ett gäng starka tjejer på ett gym i stan. På lördag lyxar jag till det ordentligt med både ett par timmar hos min frisör och sedan vernissage på Ulfsunda Slott – min kollegas fru Madeleine Santiago Elofsson ställer ut sina fantastiskt vackra tavlor tillsammans med en konstnärskollega, och ni får såklart också komma!

Skärmavbild 2014-11-18 kl. 14.36.47
Det gäller verkligen att göra något bra av höstmörkret och inte gräva ner sig i det, och med ovanstående har jag iallafall räddat den här veckan. Nästa vecka väntar middag med en saknad vän och en weekendresa med lillebror, sen är det ju faktiskt december – en helt annan historia.

Vad är era bästa tips för november – hur hittar ni ljuset och energin?

Ben
Ben Howard…musikmagi.

3 kommentarer

  • Emmi - explorista.se

    Hösten är en må-bra-årstid!

    Planering inför vinterns skidåkning och äventyrsresa lyfter vilken höst som helst, läs http://explorista.se/aventyrsresa-vinter-att-planera-dromma/ 🙂

    Sen har vi rutiner, resultat, träning. Och november är bra – det är kallt, regnigt, mörkt och ruggigt vilket gör luften skönare att andas och huvudet tycker lite extra mycket om att komma hem efter träningspasset! Annars lever jag mycket på att julen snart, snart är här…när får man börja julfixa? 😀

  • Karin FitnessochHälsa

    Visst är det galet mörkt. Är också förkyld nu och det blir ju verkligen inte bättre av att man inte kan träna ordentligt. Jag försöker göra som du: lägger mig lite tidigare, promenerar i dagsljus, äter mycket frukt och gör det mysigt inomhus. Tur att december med alla juleljus kommer snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.