endorfiner,  events

#SVDA14NOFILTER

Ja, precis det var jag på i helgen. Eller ”Svettisdagarna” som det heter i folkmun – Friskis & Svettis stora interna träningskonvent som äger rum en gång per år och som arrangerades första gången redan 1995. ”Jaha, du har varit på jympa hela helgen” tänker ni nu, som ungefär 90% av alla som fick höra att jag skulle dit (och även jag när jag först blev inbjuden). Bilden kunde inte vara mer fel.

Friskis & Svettis är en imponerande rörelse och har idag över 500 000 medlemmar(!) i 108 olika föreningar runtom i landet och runt 27 000 medlemmar utomlands. 16 736 instruktörer och ledare jobbar ideellt för att dessa människor ska få möjlighet att hålla igång och träna – de går alltså dit vecka ut och vecka in och instruerar sina pass och får inte en enda krona in på lönekontot. Snacka om eldsjälar och en genuin kärlek till sitt yrke! En av mina nära vänner har lett pass sedan 1997 och kommer förmodligen aldrig att sluta…imponerande! Inte konstigt med alla dessa ideella hjältar att hela Kistamässan fullständigt bubblade av energi från lördag morgon till söndag em…

Visst serverades det ett och annat jympapass, men bland de 134 programpunkterna under helgen kunde man också bland annat hitta dans i alla dess former, yoga, kettlebellspass, obstacle training, löpning och en uppsjö av bra föreläsningar. Min onda hals satte stopp för att träna så mycket som jag hade tänkt, men jag hann ändå få in en helt fantastisk föreläsning med Klas Hallberg (ta chansen och gå och se honom när han ger sig ut på turné!), en dryg timme lång föreläsning med Anders Szalkai med en massa matnyttigt inför min tredje mara i vår, ”yoga för löpare och andra stela” där jag fick utmana mina stela fötter och höfter, en styrketräningsföreläsning med alltid lika imponerande Michail Tonkonogi och sedan avslutade jag gårdagen med att kliva utanför min box och halvt snubbla mig igenom Åsa Fornanders nya koncept AfHo®.

Helgen som jag till en början trodde skulle bli jymping och ett rödvitt sektmöte blev så mycket annat. Visst, lite sektvarning är det ju, men det är en härlig sekt som jag har fått en helt annan bild av, och jag lämnade Kistamässan med glädje i hela kroppen och en massa nya kunskaper för både min egen skull och för mitt jobb. Dessutom – HATTEN AV för alla Friskis-ledare som sliter gratis för att hålla Sverige lite friskare, för det är precis vad de bidrar till när de håller en halv miljon människor i rörelse – ni är riktiga hjältar!

bild-81

bild-82

Klas Hallberg…gå och se honom bara.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.