uppochhoppaijuni

Saker som ger mig energi

#uppochhoppaijuni del 23 handlar om saker som ger mig energi. Något fler borde tänka mer på.

Det här med att det är bra att plocka bort energitjuvar från sitt liv är ju sen gammalt. Lättare sagt än gjort, men lättnaden när man lyckas är obeskrivlig. ”Vänner” som tar bara tar och aldrig ger tillbaka. Ett jobb man inte trivs med. Saker i kalendern som alstrar mer stress än glädje. Ett förhållande där kärleken är slut sen länge men man stannar kvar på gammal rutin, för att det ”ska” vara så. Jag har rensat och gjort mig av med allt det där de senaste åren och fyller numera på med annat. Saker som bubblar i kroppen. Som får mig att le. Sådant som gör att jag ibland känner att jag inte har tid att sova…som ger livet den där guldkanten det förtjänar. Vårt enda, värdefulla och sköra liv.

Jag har ett jobb som jag aldrig har ångest över att gå till. Fina vänner som låter mig vara den jag är och aldrig dömer (ifrågasätter dock, och det ser jag som en viktig pusselbit i vänskapen). Jag reser, ser världen och får nya perspektiv på mitt liv. Jag tränar flera gånger i veckan. Ger kroppen den mat den förtjänar, för att den ska orka med allt jag vill göra. Jag umgås med min familj. Går på konsert för att jag älskar och inte kan leva utan musik. Jag spenderar dyrbar och värdefull tid för mig själv (något många glömmer eller inte ens klarar…). Försöker göra skillnad – om än liten så någon – och hjälpa dem som behöver. Jag fokuserar på mitt eget liv och skiter i vad andra gör eller inte gör (döm aldrig – du vet inget om deras historia!). Jag ser till att alltid ha en resa – lång eller kort – som väntar, det om något ger mig tonvis med energi! Jag försöker uppskatta det lilla i livet och är tacksam för varje dag jag vaknar och är frisk, oavsett om det regnar (om ni visste hur mycket energi folk slösar på väderprognoser…). Jag gör aktiva val när det gäller allt i mitt liv och åker aldrig med på någon annans dumma beslut eller konstiga idéer – och det kanske är den största energikällan av dem alla.

11427627786_67952d08c5_b

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.