löpning,  uppochhoppaijuni

Ett intervallpass

#uppochhoppaijuni del 22 handlar om ett intervallpass, och jag bjuder såklart på en sommarfavorit i löparskorna.

Jogga upp i en eller ett par kilometer så att du blir riktigt varm. Hitta en lagom lång och brant backe som passar din dagsform just idag. Spring allt vad du orkar uppför backen – blicken upp mot krönet, bröstet stolt och armarna aktiva.

Spring till toppen av backen, vänd och sedan nedåt. På vägen ner, plocka med dig en liten välförtjänt trofé i form av en sten, kotte, pinne eller vad som helst. När du kommer ner till startplatsen, samla dina troféer på rad så håller du automatiskt räkningen på antalet intervaller…det kan nämligen bli lite knivigt att göra det i värmen ibland, helst när man börjar bli ordentligt trött mot slutet.

Upprepa valfritt antal gånger – helst minst fem – och jogga sedan ned i någon kilometer. Långsamt.

Lycka till!

IMG_0578
Trött och glad efter ett av förra sommarens kottpass – 20 backar i julivärmen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.