löpning

Nykär i skogen

”Kan du inte följa med till Höga Kusten och berätta om din vandring?”

När Miranda (som jag känner bloggledes sedan flera år tillbaka) på Team Nordic Trail ställde frågan för några veckor sedan hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Sitta i en buss med 8 mer eller mindre okända människor i en massa timmar, springa i skogen i tre dagar och bo i tält i kalla(?) Västernorrland? Sedan jag kom hem från min vandring har jag dock längtat bort från asfalten och in i skogen så jag behövde inte tänka över mitt beslut särskilt länge. Springa i skogen och få berätta om mitt livs största äventyr = win win!

Vad jag än hade förväntat mig blev det dock så mycket bättre än jag någonsin kunde drömma om. Känslan att springa i en grönskande skog, parera rötter och stenar och ackompanjeras av fågelkvitter som enda ljud är minst sagt helt magisk. Att tassa fram på mjuka stigar, känna hur skorna greppar på alla underlag och bara vara här och nu och ett med naturen. Strunta i tider och hastigheter, bara springa på känsla och flow. Äta lunch vid en stilla sjö. Stanna för att njuta av utsikten på en klipphäll. Ta skydd från regnet under en tät gran. Äta nygräddad våffla framför brasan i Skulebergets toppstuga. Fylla lungorna med frisk skogsluft, ta en ofrivillig flygtur ut i blåbärsriset och investera i sommarens första skrubbsår. Skratta. Andas. Jag är helt biten och kan inte för mitt liv förstå varför jag inte har gjort det här tidigare!?

Hela gänget bodde på fantastiska Friluftsbyn några mil från Örnsköldsvik. Min puls gick direkt ner med 10 slag när jag kom dit och klev ur bilen och jag kände spontant att jag skulle kunna stanna där precis hela sommaren. Läs mer på Friluftsbyns Facebook-sida (där du också kan se fler bilder från vår underbara traillöparhelg) och kolla även in deras event Utefest som går av stapeln 9-11 september. En hel helg fylld med äventyr, livemusik, frisk luft, mössor och väderbitna kinder. Jag tänker inte missa det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Magi.
Andningspaus...
Andningspaus…
Torkpaus mellan passen.
Mina blåa Salomon Fellraiser med vänner.
Brygga with a view.
Brygga with a view.
Brygga...ish with a view.
Brygga…ish with a view.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.