bokrecensioner

>Boken man inte läser på bussen

> Jag läser rätt mycket, och har då och då fått kommentarer om att jag gärna får recensera böckerna…så det tänkte jag lyssna på och börja med nu!

Rivstartar med min senast avslutade – Ron Jeremy – hårdaste mannen i showbiz.
Jag gillar verkligen självbiografiska och dokumentära böcker, oavsett om det handlar om en världsartist, en mindre känd person eller en….porrstjärna.
Det här är min andra sjävbiografi från den ”smutsiga” världen, den förra jag läste var Jenna Jamesons Att älska som en porrstjärna. Hur hemsk den boken än var rent faktamässigt så gillade jag den och sträckläste den på ett par dagar.
Ron Jeremys bok är lite likadan, faktabiten är svart och smutsig, men det går inte att sluta läsa boken. Det är verkligen fascinerande att få en inblick i en ofattbar värld som man knappt vill tro existerar i verkligheten..
Skillnaden mellan Jenna och Ron är dock att språket i den senare är ofattbart grovt och man blir bitvis generad över vad man läser. Könsorden haglar och ibland blir man rent utsagt äcklad över ordvalen. Det är med andra ord ingen bok man vill att grannen på bussen sneglar ner på och tjuvläser, så ska man läsa den här boken (vilket jag tycker att man ska) så ska man nog göra det hemma. Bara omslaget får ju folk att titta snett på en, men det är det faktiskt i det här fallet värt!
Foto privat..

6 kommentarer

 • Katinka

  >haha Helena.. jag gillar dig skarpt också ska du veta. På vissa sätt är vi nog lite lika ändå tror jag. Jag tänker också mycket på vad jag stoppar både inuti och utanpå kroppen och satsar på ekologiskt och organiskt för det mesta. Jag älskar också att träna, men kanske inte lika mycket som du. Du är fenomenal på det. Bloggen som ändå är lite av en humorblogg vinklas ju på så vis lite.

  Men jag är litteraturvetare och samma boksmak har vi då inte haha…. Jag älskar klassiker och mer finlitteratur och fnyser högljutt åt skrräplitteratur haha…, men hoppas du tycker om mig ändå.

 • Pain is just weakness leaving your body

  >Tack för boktipset , det uppskattas ska läsa boken så fort jag får möjlighet, blev nyfiken !!!

 • Ellinor

  >Jag tyckte stundtals att "Att älska som en porrstjärna" var ganska grov i ordvalen. I vissa sammanhang krävs dessa ord förvisso, men hela tiden?
  Ska i alla fall kika lite mer på ovan nämnda bok och se om det är något för mig.
  När vi ändra pratar "smutsiga" biografier kan jag tipsa om "Tracy Lords- Nattens barn". Det var några år sedan jag läste den, men den var också otroligt gripande och rörande på sitt sätt.
  Kram

 • Christoffer Hedlund

  >Roligt med lite recensioner! Tycker också om självbiografier, men är just nu mest inne på Conn Igguldens böcker.

 • Solli

  >Jag har Jenna Jamesons bok på min att-läsa-lista. Ron Jeremy's bok verkar vara intressant med så den hamnade precis på min lista, den med 😉
  Har läst Traci Lords bok som är i samma tema och som jag rekommenderar starkt!

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.