Okategoriserade

>AfFiRmAtiOnS…

> Min bästa vän har ”…ska till jobbet – jippi!” som status på sin Facebook-sida den här morgonen. Det kallar jag att affirmera. Säger man jippi så blir det liksom jippi, det är min fasta övertygelse.
Ironin finns nog dock där, någonstans…ungefär samma ironi som fanns i min dröm precis innan jag vaknade. Jag jagade glassbilen mitt i smällkalla vintern. Seriöst. Antar att någon vill säga mig något…typ: slutar du inte att vara så positiv snart och fortsätter att låta bli att klaga på vädret så låser vi in dig i en glassbil och tvingar dig att äta orimliga mängder med isglass, dessutom med kemisk colasmak som du verkligen hatar – ha!
Så jag passar på nu. Att klaga på vädret alltså. Det är mot min natur, men nu är det nog.
Jag är så j*vla less på det här vädret nu! Så, nu var det gjort. Enough.
För jag fokuserar ju och tror trots allt på en vår efter en kolsvart vinter, som min vän uttrycker det i en av sina låtar. Jag tänker ständigt på våren nu…på fågelkvittret, på varm vårsol mot en vägg, på träden som knoppas och på gruset under mina skor. Jag vet att det kommer om man bara önskar riktigt hårt. Ungefär som när jag äntligen fick se mina Galapagosöar efter 20 år av drömmar. Affirmera mera helt enkelt, det är underbart. Det får dig om inte annat att glömma den minst sagt utdragna vintern för en sekund eller två. Vackert så.
Foto privat. Jag, min bror och ett av hundratals sjölejon. Ecuador, januari 2009.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Emliscious
  4 februari, 2010 at 08:35

  >enough för dig! jag får fortsätta! JAG HATAR SNÖN JAG ÄR SÅ LESS JAG BLIR SÅ TRÖTT JAG ORKAR INTE MER JAG ÄR TRÖTT PÅ KYLA OCH SLASK OCH SNÖ!

  såe!

  enough =)

 • Reply
  Speja
  4 februari, 2010 at 09:56

  >Nu kommer du att avsky mig, men jag tycker fortfarande att det är ganska kul med snön. Men så gillar jag ju att åka pulka, göra snöänglar och gräva grottor i den. Fast jag älskar våren, det är verkligen min tid!

 • Reply
  C
  4 februari, 2010 at 10:12

  >Så. Love!!!

  Hoppas vi ses ikväll, need you my best best friend!

 • Reply
  Julie
  4 februari, 2010 at 13:06

  >Jeg håber sammen med dig, så er vi 2, det burde hjælpe:-)
  Kram

 • Reply
  Irina
  4 februari, 2010 at 16:06

  >Join the club. Vintern är helt passé och nu är det vår som gäller. Jag tänker precis som du och njuter redan av blommorna (tulpanerna vid datorn…). Det är bara några veckor kvar tills vi ser the real thing! 🙂

  Vårkramar!

 • Reply
  Ellinor
  5 februari, 2010 at 08:12

  >Jag tror absolut på tankens kraft. Kanske kan man inte styra vädret, men man kan i alla fall förlika sig med rådande klimat.
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram

 • Leave a Reply