löpning

Help wanted…

Tillbaka i verkligheten efter en helt magisk påskhelg…det känns som om energireserven är påfylld fram till nyår – love it!

Har vilat från träningen i två dagar och laddat upp för ett planerat långpass i eftermiddag. Vi snackar sol, långsamt tempo och gärna 30 avklarade kilometer. Nu är det bara så att jag har insett att det inte är särskilt nyttigt att ge sig ut och springa 3 mil i solen utan att fylla på med vätska, så även om jag är en ytterst envis vätskebältemotståndare (hej oskönt!) och hittills har kört mina långpass utan så förstår jag ju att jag måste investera i ett trots allt.

Så, det är nu jag behöver din hjälp…var hittar jag ett grymt vätskebälte som sitter skönt och knappt märks, och som gärna har ett litet fack för min hemnyckel (som jag alltid annars får gömma på alla möjliga och omöjliga ställen i min klädsel)? Alla tips är mer än välkomna..!

Benen i solig dalavila…men idag ska de få prestera!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mela
  26 april, 2011 at 10:12

  Det gör du inte! 🙂 Alla jag har testat är (på mig) obekväma, skär in, trycker på magen osv. Lösningen heter Camelbak! http://www.camelbak.com/

 • Reply
  Träningsglädje
  26 april, 2011 at 12:36

  håller med: hej oksönt!! vätskerygga?? nathan har bra varianter, själv har jag en camelbak. rosa och rätt liten och enkel att springa med. finns nog på de flesta sportbutiker (däremot har jag nog inte sett nån på RS). löplabbet borde ha. men det har säkert alewalds & co också. finns en stoooor alewalds på kungsgatan. kika där på en jobbpaus, ligger bara tvärs över gatan från dig!

  • Reply
   Helena
   26 april, 2011 at 13:51

   En Nathan med två flaskor blev det, nu ska det testas på stört! 🙂

 • Reply
  Träningsglädje
  26 april, 2011 at 12:36

  eller… hej oSKönt ska det ju stå…

 • Reply
  M
  26 april, 2011 at 12:46

  Hm, jag köpte min på Stadium. Den har fyra små flaskor och ett kardborreband med ficka för nyckeln. Jag har inga problem med det vätskebältet förutom att jag KANSKE hade önskat spänna det liiiite hårdare… men men.

 • Reply
  Anna (orka mera)
  26 april, 2011 at 13:02

  Kör Perfektas vätskebälte och det funkar ok. Men det är ju alltid skönare utan förstås! Ryggsäck har jag också och förutsatt att man hittar en nätt variant är det nästan skönare än bälte. Det skumpar inte omkring lika mycket. 30 km låter som heaven to me, ha det så skönt!

 • Reply
  Johanna
  26 april, 2011 at 14:20

  Jag tycker också att en vätskeryggsäck är ett bättre val än ett vätskebälte. Vätskebälten är svåra att få att sitta bra, även om vissa trivs bra med dem. Jag har en Salomon kombinerad vätske- och löparryggsäck som sitter jättebra på ryggen, oberoende av om den bara innehåller en fylld vätskeblåsa eller om den har vatten+fyllt ”lastutrymme”.

 • Reply
  Magnus
  26 april, 2011 at 15:54

  Jag gillar bälte bäst- har ett heter Pro Touch som är bra. Iom små flaskor brukar jag tanka med elektrolyt i vattnet- då tar kroppen upp vattnet bättre. http://www.nuun.com 🙂 Good luck!

 • Reply
  Wohoo! « Health by Helena
  26 april, 2011 at 20:03

  […] kommenteratMagnus om Help wanted…Johanna om Help wanted…Helena om Help wanted…Anna (orka mera) om Help wanted…M om […]

 • Reply
  Sofie RW
  26 april, 2011 at 20:05

  Hihi, var också tvungen att uppgradera mig med vätskesystem idag. Så nu sitter jag i soffan med rygga på och sörplar vatten från en slang. (Undrar hur många gånger man får springa på toa inatt 🙂 )

 • Leave a Reply