mitt första marathon Okategoriserade

Måltid

Nej, jag ska inte prata mat…jag ska prata tidsmål. Många frågar mig nämligen vad jag har för mål med mitt första marathon på lördag. Jag har fått den frågan så pass många gånger nu så att det kanske är dags att börja tänka på det på allvar. Det verkade iallafall min hjärna tycka klockan 02.15 inatt när den valde att vakna och börja dra det ett par varv runt i systemet. Ja, det och tusen andra marathon-tankar. En timme höll den igång, en timme av pre-marathon insomnia.

Så, vad är då ett rimligt mål för det första marathonloppet men genomför i sitt liv? Vad är rimligt med tanke på att jag för ett år sen inte ens kunde springa ett enda steg efter min vandring genom Spanien? Träningsmängden fram till idag? En hel höst av sjukdom och tillhörande löparvila i 7 veckor? En vår med bråkiga benhinnor och diverse andra krämpor?
Det pågår en liten gissningslek på jobbet bland kollegor och kunder. Inte på något sätt sanktionerat av mig, utan helt på eget bevåg. Marathon-räven bland kunderna säger att jag springer in på 3.27(!), ett resultat han själv gjorde som sitt bästa för en sisådär 20 år sedan. Min kanske lite mer rimliga kollega säger 3.43. Ja, sen har vi lite siffror däremellan.

Själv borde jag väl se lite klokt på det här. Vara nöjd om jag faktiskt klarar av att ta mig runt 42 kilometer utan att behöva gå. Under 4 timmar är dock ett mål jag har, och ett hyfsat rimligt sådant tror jag. Skulle jag komma in under 3.45 (hej dröm!) skulle jag dock ställa till med en mindre segerdans på Stockholms Stadion, that’s for sure.

Vad tror ni – vad ska jag förvänta mig av min kropp på lördag?

Nöjd efter mitt senaste lopp – Stockholm Halvmarathon 2009.
Kilometertiden jag höll då, 4.34/km, kommer inte att hållas på lördag…

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Angelica
  24 maj, 2011 at 11:31

  3,39 tror jag.
  Kommer följa dig på lördag genom nätet och det kommer bli så spännande. Stort lycka till min vän.

 • Reply
  soffan
  24 maj, 2011 at 11:35

  Oavsett tid kommer jag att vara stolt som en påfågel över att ha en vän som är så cool att hon springer marathon. Bara så du vet. (^^^)

  • Reply
   Helena
   24 maj, 2011 at 11:52

   Puss på dig Soffan! (^^^)

 • Reply
  Träningsglädje
  24 maj, 2011 at 11:42

  om du inte får skadekänningar under loppet tror jag du kan springa hur snabbt som helst.

 • Reply
  Patrik Nilsson
  24 maj, 2011 at 11:47

  Lycka till på lördag, njut av 42km härlig löpning! När du väl kommer in på Stadion så är det en underbar känsla!

 • Reply
  emliscious
  24 maj, 2011 at 12:04

  Stort lycka till =)

 • Reply
  Jonas
  24 maj, 2011 at 12:33

  Oavsett vilken tid du springer på är jag väldigt avis på dig.. Njut av loppet och framförallt den fantastiska känslan precis efter målgången på stadion 🙂

 • Reply
  Sirpa
  24 maj, 2011 at 12:42

  Mitt tips är att inte dras med i denna tidsjaktshets, utan precis som du säkert själv har en drömtid inom dig, så låt det vara din hemlighet, annars drar du på dig onödig press o förväntningar om leverans. 42km är långt, har du inte sprungit det tidigare, så vet du inte riktigt hur din kropp reagerar t ex efter 30km, ovan ännu outforskad mark…
  Tillåt dig själv att NJUTA av loppet och stämningen hela vägen, och skit i tiden;-) (Ett råd jag aldrig följer själv dock, men önskar att jag kunde).
  Så jag gissar ingen tid, utan önskar dig bara stort lycka till! Hejar vid Västerbron – go go go 🙂
  Kram

 • Reply
  Keron
  24 maj, 2011 at 14:15

  Jag tror på 3:34

 • Reply
  Annika
  24 maj, 2011 at 15:43

  Jag gillade verkligen Sirpas inlägg så jag skriver under på det. Men så måste jag tillägga att jag redan nu är imponerad av din snabbhet och tror absolut att du kan komma in på 3:40. Allt beror ju på vilken inställning du har och dagens förutsättningar. Om du stannar och dricker eller tänker ge allt till sista svettdroppen 🙂 Lycka till i vilket fall och försök njuta av stunden! Du meddelar väl här på bloggen vad du tar på för kläder så jag kan heja! 🙂

 • Reply
  Ann
  24 maj, 2011 at 16:11

  Jadualltså…jag tror nog inte att det är helt omöjligt att vi får avnjuta din segerdans där på stadion. Det här är nog liksom din grej! Men det är såklart ett jättefint mål att ta sig runt sub 4 timmar oxå… Du då, gissa min??

 • Reply
  mirijam
  24 maj, 2011 at 16:50

  Med tanke på förutsättningarna (lästa i detta blogginlägget) så tycker jag att slippa gå är en helt vettig målsättning. Man kan ju rangordna, så blir det som att gjort mer än bara EN prestation, typ 1) slippa gå, 2) Under 4 timmar, 3) Under 3:45 osv.

  Men oavsett, att springa ett marathon är ju liksom… enormt. SÅ JÄVLA STORT. Jag har precis anmält mig till min första halvmara i aug och mitt längsta jag sprungit NÅGONSIN är 12 kilometer. Och min kilometertid ligger på runt 6:30 på milen. Hehehe. Men vaffan, skam den som ger sig. Jag tycker att du är grym som ens anmält som ska springa och är övertygad om att du kommer dansa loss efter målgång!

 • Reply
  M
  24 maj, 2011 at 17:22

  Jag tror på 3.51 eftersom du tyvärr råkar stumna lite på slutet… men du hade 3.40 som i ask innan 😉

 • Reply
  JoHo
  24 maj, 2011 at 19:51

  Åh, du är världens tuffaste. Och jag håller med om att du SKA dansa segerdans när du kommer in på Stadion – vilken tid du än lyckas pressa dig in på… för ett MARATON, wow ju! Jag håller alla tummar att ben och fötter och höfter och nerver och allting jobbar med dig på lördag! 🙂

 • Reply
  Helena
  25 maj, 2011 at 07:24

  Tack alla för tankar och pepp…jag ska köra MITT race och göra det så bra jag bara kan! <3

 • Reply
  Anna
  26 maj, 2011 at 12:52

  Du är så cool & duktig. Kommer säkert gå kanonbra. Du får blogga på morgonen & visa vad du ska ha på dig om vi kommer ut & tittar. Lovar att skrika så högt jag orkar för att heja fram dig! 🙂

  Kram & tack för dina gratulationer!

 • Leave a Reply