mat,  morgon

Bubbelmorgon

Nej, inte bubbel som i champagne (även om det hade varit en trevlig morgonrutin…). Jag pratar snarare om bubblet i kroppen…ni vet den där känslan av att det är något som kryper runt och bara vill komma ut, i min värld i form av en märklig lust att göra saker jag inte brukar eller har gjort på länge.
Jag har börjat sticka igen, vilket jag inte har gjort sedan i vintras. Jag har börjat läsa mer. Skriva med papper och penna. Väckt en lust att göra om min lägenhet, riva vägg och bygga nytt.

Skönast av allt är dock att jag har fått igång min sköna morgonrutin igen. Promenad till jobbet innan stan har vaknat, en lååång dusch, en kort bastu, en stor och nymalen kopp kaffe och en god frukost med morgonbloggläsningen. Sen börjar min arbetsdag vid 06.30. Det är en helt fantastisk känsla att vara morgonpigg (Sandra efterlyste igår ett recept på just den piggheten…jag återkommer 🙂 )och jag tackar för det varje dag jag vaknar.

Just idag vet min energi uppenbarligen inga gränser. Jag vet inte om det är lyckan över (den fruktansvärda men älskade) träningsvärken efter passet igår, att jag har världens bästa helg att se fram emot eller om det bara är för att livet är allmänt bra just nu. Hur som helst så känns det helt normalt att stå på jobbet och göra inlagd gurka alldeles för tidigt när alla andra fortfarande går runt och gäspar, och dessutom se fram emot(?) att få komma hem i eftermiddag och storstäda lägenheten från topp till tå. Weird, jag vet, men det är min torsdag. Hur är din?

Hemma(well, jobb…)inlagd gurka in the making…till världens bästa kollegor.

11 kommentarer

 • M

  Min torsdag är en ledig torsdag under världen bästa himmel, en regnfylld sådan. Jag ska snart ut och springa för att sedan njuta av att ha varit duktig och landa i soffan med bok, filt och film. Kanske sätter jag mig och påbörjar på min roman som måste bli klar innan livet tar slut 🙂 God morgon!

 • Ann

  Åh vad härligt höstigt det låter! Blir nästan städsugen…! Själv klutar jag på en kantarelljakt i hälsingeskogen, spännande! Kram och trevlig torsdag

 • Ida

  Oo i know the feeling. Vi brukar säga att jag måste få bubbla för att vara lycklig och det stämmer verkligen. Nu bubblar jag inte och dieten går åt skogen känns det som.
  Inlagd gurka? Mm, brukar göra en med japansk vinäger och massa chili och rödlök!
  Trevlig helg.

 • Erika

  Åh den här hösten alltså…! Underbart.

  Jag känner också en bubblande energi samtidigt som det sprider sig ett höstligt lugn i kroppen, love it.

  Hörreu… haru recept på gurkan eller…? <3

 • Karoline

  Låter som en härlig torsdag.
  Själv trodde jag att det var dags att åka till förlossningen igår men icke, så nu sitter jag på jobbet och längtar efter att få åka hem och lägga mig. Recept på morgonpigghet, ja TACK!

 • oroshjärta

  3xyogaklasser hepp! förövrigt va e det för höst snack här det e sommar än systra mi…åtminstonde på söder låg på Mariatorget innan & hade picknick mätarn stod på 25 det är väl ändå sommar liksom…LOVE!

 • mikael

  Grymt härligt att få motion innan jobbet. Förmiddagarna blir så mycket mer effektiva då.
  Den här veckan har jag kört två morgonjoggar och det är helt fantastiskt. Nu är jag morgontrött av mig så det är bara att njuta när det väl funkar

  Hoppas du får en trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.