GoCoCo löpning

Igentäppta stuprör

Ja, det var domen jag fick angående mina underben en gång av en mycket duktig naprapat. Grekiska igentäppta stuprör t.o.m…de ska visst vara värre igentäppta än våra svenska(?). Med andra ord, det är något med biten mellan knät och foten som inte är riktigt som det ska. Cirkulationen är crap, helt enkelt, vilket yttrar sig i smärta och jag har fått känna på det både en och två gånger. Mina älskade och oumbärliga cocosstrumpor har dock hjälpt mig helt ofattbart mycket, och helt mirakulöst tog jag mig igenom Stockholm Marathon utan en enda känning. Tack benen. Löpningen därefter har ju som ni vet varit sparsam men benen har skött sig över förväntan de få rundor jag har tagit.

Men så idag. Idag av alla dagar. Idag när jag fick övertala mig själv i en halvtimme och dessutom ta pepphjälp av en kär vän via Facebook-chatten (tack!!!) för att ta mig ut i spöregnet för att ta en mer än välbehövlig runda…slog det minsann till igen, helt enligt den härlige Murphys lilla lag. Ont. Krampkänning i framsidan och ett löpsteg som hade sett sina bästa dagar, minst sagt.
Klaga ska jag dock inte. ICKE. Från att jag suttit som en hösäck i mysbrallor, endorfinbehövande och smått rastlös…till att diska av en halvmil (som kunde ha blivit längre om det inte hade varit för mina j*vla ben) med kilometertiderna 5.05, 4.21, 4.22, 4.12 och 4.08…totalt 22 minuter och 8 sekunder, och sedan långsamt jogga hem med sjukt stela vader i ultraultramarathontempo i knappt 3 kilometer…den känslan av att övervinna min egen lathet vann faktiskt över stuprören idag.

Nöjd, men fokus på och kärlek till underbenen nu Helena, please.
Inte ett enda till skönt andningsflow ska grusas av dem…ok!?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Petra
  9 augusti, 2011 at 16:00

  Hej! Och tack snälla för din kommentar 🙂 Vad glad jag blir att du hittade till min blogg så jag på så vis fann din! 🙂 Tack för en härlig blogg med så mycket inspiration att jag håller på att spricka 🙂 Du läggs genast till under favoriter, här ska jag stanna. Ha en fin dag! Kram Petra

 • Reply
  Maria
  9 augusti, 2011 at 18:43

  Lite fel kommentar att lämna på detta inlägg då det enda man vill när man har ont är att smärtan ska försvinna….
  Men jag skulle ändå vilja uppmuntra till ett inlägg om träningsmål, tips, förslag med mera. Det skulle vara upplyftande såhär i början på hösten 🙂

  Kram
  M

  • Reply
   Helena
   9 augusti, 2011 at 19:43

   Maria…ska fila på ett! 😀

 • Reply
  M
  9 augusti, 2011 at 19:06

  Åh nej! Varför kan det inte bara vara bra med kroppen någon gång? Är det fortfarande sviter efter promenaden du gjorde tror du?

  • Reply
   Helena
   9 augusti, 2011 at 19:40

   M…ganska säker på det faktiskt. Men åh vad värt det isåfall! 😀

 • Reply
  josefin
  9 augusti, 2011 at 20:46

  hej!
  Såg din klocka i något inlägg tidigare och har funderat lite. Det såg så tydligt och enkelt ut. Så jag undrar helt enkelt om man kunde få lite info om den. Är den bra? vad heter den? vilken prisklass ligger den i? vilka funktioner har den? Hade blivit glad för lite info 🙂

 • Reply
  soffan
  9 augusti, 2011 at 21:13

  Heja ben(?)!

  • Reply
   Helena
   9 augusti, 2011 at 21:13

   På riktigt. Heja!

 • Reply
  Ylva
  10 augusti, 2011 at 09:32

  Utifall den osannolika möjligheten att du inte har hört det…. http://www.dn.se/kultur-noje/musik/nkotb-och-backstreet-boys-gor-album

  😀

  • Reply
   Helena
   10 augusti, 2011 at 15:05

   Ylva…helt ärligt så kom det som en nyhet! Tack! 😀

 • Reply
  oroshjärta
  10 augusti, 2011 at 14:53

  jag vet att du förstår vad jag menar….kram! & ta väl hand om benen nu!

 • Reply
  Är det bara jag!? « Health by Helena
  10 augusti, 2011 at 19:59

  […] kommenteratHelena om Igentäppta stupröroroshjärta om Igentäppta stuprörYlva om Igentäppta stuprörHelena om Igentäppta stuprörsoffan […]

 • Reply
  Skillnad « Health by Helena
  17 augusti, 2011 at 08:10

  […] sätta sig och stretcha vid vattnet på min ö som fortfarande slumrar lite är ju värt allt. Att mina underben bara klarade 6 km jogging (i blygsamt 5.13-tempo) den här morgonen tills jag gav upp p.g.a. […]

 • Reply
  F*n. Eller…äh, jag vet inte. « Health by Helena
  18 augusti, 2011 at 15:37

  […] friends. Torsdag em…och mina stackars underben har äntligen hamnat under lupp. Har lämnat jobbet och landat på Wayne’s (där ironiskt nog […]

 • Leave a Reply