cykling Okategoriserade

90 000 meter

Be careful what you wish for ’cause you might just get it all heter det ju. Attraktionslagens slogan skulle man väl kunna kalla det.

Den 13 augusti i år stod jag på Vasaloppets upploppsraka och fällde en stolt tår för min bror som hade tagit sig hela vägen från Sälen till Mora på mountainbike. Fyra timmar tog det och jag blev både imponerad och vansinnigt sugen på att göra samma sak. Är man från Mora så bör man ju någongång i livet åka det där Vasaloppet…ja, ni vet det på snö där man måste ha skidor på fötterna. Skidor och jag är dock inte bästa vänner än så länge, så cykling känns liksom mer realistiskt. Nu har jag ju ingen bra mountainbike (vilket känns som en bra start), men jag tänker att det är väl bara att köpa en. Och cykla, ja det kan jag ju sen förr…iallafall hyfsat. 🙂

Hur som helst. Be careful what you wish for…för nu är jag liksom anmäld och klar till en redan fulltecknad Cykelvasa 2012! Sofy är initiativtagare, fantastiska Vasalopps-organisationen är med på tåget och nu ska jag och sju andra i Bloggar om träning-gänget ta sig 90 kilometer på två hjul!
90 kilometer…9 mil. Jippihjälp liksom. Jag måste ju ha en cykel. Och en hjälm. Och cykelskor. Och….ja, inte vet jag. Jag behöver ju en massa saker väl!? Hur som helst ser jag det här som ett grymt kul och nytt träningsmål, och jag är så glad att jag får chansen att utmana min kropp på ett nytt sätt! Dessutom har jag ju banan väääldigt nära min familj och ser mig själv cykla iallafall delar av den under våren 2012. Nu kör jag helt enkelt! 🙂

Men hej – kompisar…jag behöver lite inputs här nu. Vad behöver jag? Vilken cykel rekommenderas? Är det någon av mina läsare där ute som också hann anmäla sig innan de 8000 platserna tog slut? Tell me!

Brorsans hjälmfrilla i år…min 2012?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Mela
  27 september, 2011 at 08:03

  Åh, vad kul! Cykel… Ja, du, det är ju inte så lätt det där (har faktiskt jobbat i cykelaffär :). Det beror ju lite på hur du tänker att du ska använda den i övrigt? Är det en mountainbike du vill ha? Eller har du tänkt att du ska använda cykeln i stan också? (OM du ska det så är det värt att fundera över om du verkligen vill ha löstagbar sadel, snabbkopplingar till hjul osv = svårt att ställa den nånstans). Tipset är att testcykla flera cyklar så du vet vilken känsla du vill ha (du är välkommen att testa min mtb om du vill känna på det lite). Några saker du kommer vilja ha: hydrauliska skivbromsar, spdpedaler (vändbara om du ska ha cykeln i stan), skor, hjälm, sadelväska. Och gå till någon som är duktig på cyklar (t.ex. Sportson på Kungsholmsgatan, de är supertrevliga – eller Tyresö Cykelmagasin, prata med Kristoffer, hälsa från mig) där du dessutom får service första åren…

 • Reply
  Ellinor
  27 september, 2011 at 08:08

  Wow, du är så grym! Detta kommer du att fixa galant.
  Dessvärre har jag inga bra cykeltips då jag år efter år trampar vidare på min gamla Crescent 😉 Förhoppningsvis finns det många andra sakkunniga där ute!
  Kram och lycka till!

 • Reply
  suzan
  27 september, 2011 at 08:18

  wow, *avis*

 • Reply
  Träningsglädje
  27 september, 2011 at 08:28

  trek erbjuder annars vasaloppscyklar. 🙂 för den som inte redan har startplats får man det på köpet…

  • Reply
   Helena
   27 september, 2011 at 20:43

   Hm…Trek säger du…? Ska kolla det… 🙂

 • Reply
  Pappa
  27 september, 2011 at 09:41

  Som sagt, undrar om vi verkligen är släkt……!

  • Reply
   Helena
   27 september, 2011 at 09:43

   Haha…jag undrade också fram tills jag fick höra om en resa med en folkvagnsbuss utan back… 😉

   • Reply
    Pappa
    22 oktober, 2011 at 09:43

    Det var ingen folkvagnsbuss, det var en BMC Austin J4M10……

 • Reply
  mamma
  27 september, 2011 at 10:58

  Grattis till ditt beslut…får du sällskap av lillebror?
  Såklart så finns vi där ute i skogen 🙂
  Stor kram

 • Reply
  Bea
  27 september, 2011 at 12:25

  Hej!
  Jag körde iår och JÄKLAR vad jag älskade det!
  Ska även köra nästa år också 🙂 jippie!
  Jag hade beslutsångest då jag äger både en scott och en trek men det blev treken! Kanon bra!
  Träna backar! Min svaghet är mosiga backar och det var det gott om 🙂

 • Reply
  M
  28 september, 2011 at 06:48

  Haha, vad kul! 🙂 Men aj vad ont i rumpan 😀

 • Reply
  Marre
  28 september, 2011 at 08:14

  Mela verkar ju ha grym koll på det här med cyklar! Jag visst nog inte riktigt heller vad jag skulle ha för cykel men spanade efter begagnade MTB’s hela sommaren. Hittade inget lämpligt (eller något som Mannen tyckte var lämpligt) så det blev en tur en till en riktigt grym cykelaffär där jag fick hjälp. För mig och Mannen blev det Merida (Maroon för mig) med hydrauliska skivbromsar och annat lull-lull som man tydligen måste ha. 🙂 Förutom cykeln med vändbara pedaler (mycket praktiskt när jag cyklade halva cykelvasan tidigare i år) är MTB-skor, cykelhandskar, hjälm, blöjbyxor (eller kanske Crafts nya trosor med vaddering, verkar praktiskt), STOR vattenflaska, cykelväska (med slang, däckavtagare), pump. Om du vill träna i mörker kan det vara bra med en pannlampa av modell som innehåller fäste för cykel. Då kan man alternera beroende på terräng att ha den som pannlampa eller på cykeln. Phui, mycket grejor…. Jo, det är bra att ha ett ställe att tvätta av cykeln på, den blir väldigt lortig när man cyklar i skogen. Hoppas du kan hitta lite skog där i asfaltsdjungeln! 🙂

  Och JA, jag lyckades också knipa åt mig en plats. Lycklig!

 • Reply
  lillebror
  28 september, 2011 at 10:31

  Jippi! Även jag fick en plats så nu kör vi! Se upp för träningsläger vid stugan, start i vår!

  • Reply
   Helena
   28 september, 2011 at 14:05

   Längtar! 🙂

 • Reply
  Viktor
  29 september, 2011 at 09:54

  Jag kan också rekomendera Trek. Vi har 3st hemma en 4:de på väg tillvåren om jag får som jag vill 🙂 Kan rekomendera Cyclecorner i Hammarby Sjöstad. PS. Om du vill bli bättre på längdskidorna så har jag kanske något riktigt kul på gång 🙂

  • Reply
   Helena
   29 september, 2011 at 10:03

   Tack Viktor! 🙂 Jag håller ev på att köpa skidor i detta nu faktiskt…är kass på att åka men lär mig ju gärna!

 • Reply
  Vad verkligt det blev… « Health by Helena
  7 februari, 2012 at 12:45

  […] blir så extremt verkligt helt plötsligt. Som när Silva pressreleasar ut till hela landet att jag ska ta mig på cykel från Sälen till Mora i augusti. ”För att driva träningen framåt utmanar hon sig, bland annat med maraton, 80 […]

 • Leave a Reply