bulgarian training bag,  fitness magazine,  styrketräning

Fokus?

En ny vecka då. Dagarna fullkomligt rasar iväg, men det är ju inte så konstigt när kalendern svämmar över med en massa kul. 🙂

Förra veckan blev lite väl hetsig när det kommer till jobb, så helgen har fokuserats runt vila och återhämtning. En massa sömn och positiv energi i form av föreläsning, en massa frisk luft i form av långpromenader och ett och annat löpsteg, Lidindöloppshejande och hemmamys med film (Limitlessse den!) och stickning. Otroligt skönt och jag känner mig omstartad och mer än redo att ta tag i veckan som kommer!

När jag traskade min omväg (där det finns mycket mer belysning än där jag går på de ljusa sommarmorgnarna) till jobbet runt 5-snåret imorse funderade jag på var mitt fokus ska ligga den här veckan…ja, när det kommer till träningen alltså. Eftersom jag fortfarande inte är bra nog för att kunna fokusera på löpningen så mycket och hårt jag vill får jag liksom se till att hitta något annat. Nyttigt förmodligen, tänker jag.
Styrka
var ordet som kom till mig. Jag vill ju bli stark och har velat det en längre tid, och när skulle vara en bättre period att hinna bli det än nu!? Jag tänker svett, puls och styrketräning som är rolig och får endorfinerna att flöda…och snygga muskler som är funktionella och gör mig till en mer kraftfull människa. Det triggade igång min hjärna mitt i promenaden och direkt till morgonkaffet började jag skissa på ett upplägg. Jag känner mig taggad att köra igång och utmana kroppen, och det blev inte sämre av att jag halkade in hos Milla och läste om hennes 6-veckorsfokus. Det ligger förändring i luften som sträcker sig längre än vecka 39, I can feel it. Var ligger ert träningsfokus för tillfället?

Den bulgariska bagen ska dammas av.
(bild från Fitness Magazine, nr 10 2011…ute nu!)

9 kommentarer

 • Marre

  Tänkte också ha fokus på styrka nu, det är så himla viktigt. För mig blir det funktionell träning i allmänhet men Functional Moves i synnerhet. Skönt att få krypa in på gymmet när höststormarna tar vid. Hoppas du hittar bra ett bra mål för hösten och att du snart kan springa igen!

 • Elin

  I höst tänker jag lägga tid på löpningen efter en för mig grym seger att ha tagit mig runt milen på Lidingö igår, kanske inte på något grym tid för andra men för mig var det skönt att känna att jag kan också!
  Framförallt 5km ska jag behärska, få in den där fina vanan att göra det till en vanan och känna mig smidig och lätt då jag springer 🙂

 • emi

  Jag tänkte köra ett yoga/crossfit-fokus denna höst.
  Styra+kondition tillsammans med smidighet och andrum känns som en vinnande kombination för att uppnå välbefinnande 🙂

 • Jojohanna

  Jag var precis också in och läste hos Milla och blev pepp. Men riktigt vad jag vill och behöver lägga fokus på är jag inte på det klara med än. Men ATT det behövs ett mål och fokus, det är jag på det klara med. Jag fortsätter att leta.

  Kram

 • annika

  Helena med risk för att låta som min mamma (troligtvis alla mamma generellt) men hoppas du har ngt larm eller liknande med dig när du går nu när det börjar bli mörkt. Jag har 2 här hemma, de är typ 2 cm små. Så om du vill ha den ena så säg till så ska jag leta upp den 🙂 kram

 • Miss Agda

  Det blir ju kanonbra, kul och nyttigt att fokusera på styrka och koppla bort löpningen en stund. Heja! Och om du vill PT-öva lite och göra mördarprogram åt någon så står jag till ditt förfogande 😉 Starka muskler beställda även här.
  Kram

  • Helena

   Löpningen är inte bortkopplad helt, men helt klart finns nu ett mycket större fokus på att bli Pippi. 🙂 Har fullt upp med mördarprogram till mina kunder för tillfället, men LOVAR att återkomma om jag har en massa tid över… 😉 Go go go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.