Born to run inspiratörer löpning

Förlåt…

Ja, jag måste be om ursäkt…för jag har ljugit. Jag måste revidera ett uttalande eftersom det har visat sig att sanningen är en helt annan. Jag sa nämligen till en kund idag att känslan han hade i kroppen när han låg och flämtade på golvet efter vår sista magövning var det bästa fredagsmyset som gick att uppleva idag. Jag hade fel. Väldigt fel.

Det bästa fredagsmyset är nämligen att med en take away-sojalatte krångla sig iväg med kommunala färdmedel ut till Bosön, sätta sig i en föreläsningssal och bjudas på två timmar fascination och inspiration i form av Micah True – aka Caballo Blanco, ”huvudpersonen” i boken Born to run.

Jag älskade verkligen boken och grät när jag läste den i somras (världsmästare i känslighet), men fr.o.m. idag gillar jag Caballo Blanco bra mycket mer än boken som skrevs om honom utan förvarning(!). Inget ont(?) om boken, men Micah har förmodligen inte fötts med sitt efternamn av en slump. Hela hans uppenbarelse känns liksom så genuin, och hans lyckliga skrattrynkor är det finaste jag har sett på länge…att han dessutom är 58 år gammal(!), men förmodligen har en kropp lika fit som någon som är 20 år yngre, är väl bara att lyfta av hatten för. Vilken inspiration!

Från att ha varit en osund och ständigt festande 22-åring som insåg att han inte ens klarade av EN dags vandring i naturen, till att vara nästan 60 och vara kapabel till att springa nästan hur långt som helst…det säger en del om viljans kraft att förändra.
Just nu vill jag också säga upp mig från livet, dra på mig sandaler och sticka ut på smala stigar in the middle of nowhere och bara springa. Ja, eller iallafall göra en del andra förändringar som tar mig lite closer to the earth, som han förespråkar så starkt. Caballo Blanco är mitt bästa fredagsmys ever.

En glad Caballo…

…och en ännu gladare Helena.
(notera arrangörens present i form av en dalahäst…love it!) 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Ellinor
  24 september, 2011 at 07:18

  Fantastiskt att få möta och lyssna till sådana inspirerande människor! Oh, jag längtar verkligen efter att få snöra på mig löpskorna och ge mig ut på banan igen. Men mitt ben är inte riktigt överens med resten av kroppen och vägrar bli bättre. Några tips månne?

  Hoppas du får en härlig lördag!

  Kram

 • Reply
  Jojohanna
  24 september, 2011 at 07:51

  Avis. Punkt.

 • Reply
  Annelie
  24 september, 2011 at 08:08

  ÅH! Grymt avis! VARFÖR bor jag inte i Sthlm, är frågan…

 • Reply
  Grattis! « Health by Helena
  24 september, 2011 at 08:53

  […] kommenteratAnnelie om Förlåt…Jojohanna om Förlåt…Ellinor om Förlåt…mikael om Världens bästaLina om Världens […]

 • Reply
  pilla
  24 september, 2011 at 16:11

  Åh vad fantastiskt kul att se honom live. Tipsa mig nästa gång något sådant kul händer :)Älskade också boken

  • Reply
   Helena
   25 september, 2011 at 19:41

   Åh…jag tipsade här på bloggen när jag bokade. Synd att du inte såg det… 🙁

 • Reply
  Katten
  26 september, 2011 at 08:24

  Och jag kunde inte gå…faaaaaan…jag hoppas han kommer tillbaka, jag SKA se och höra honom nån gång!

 • Reply
  Fokus? « Health by Helena
  26 september, 2011 at 08:35

  […] kommenteratKatten om Förlåt…Helena om Förlåt…0roshjärta om Grattis!pilla om Förlåt…Grattis! « Health by […]

 • Reply
  caballo blanco
  26 september, 2011 at 12:53

  truth is beauty
  beauty is truth
  that is all we really know in life
  and all we need to know
  Run Free!

 • Reply
  caballo blanco
  26 september, 2011 at 12:53

  truth is beauty
  beauty is truth
  that is all we really know in life
  and all we need to know
  Run Free!

 • Reply
  det där med livet som kom mellan.. « fullfartframat.se
  2 oktober, 2011 at 17:34

  […] sidor. Jag har läst ut en fantastisk bok – Born to run (lite ledsen över att jag missade Caballo Blancos föreläsning) och instämt i lovsången över Fitness Magasins snyggaste omslagstjej (köpte till och med […]

 • Reply
  RIP Caballo Blanco… « Health by Helena
  1 april, 2012 at 06:02

  […] Jag träffade Micah i september när han höll en otroligt inspirerande föreläsning på Bosön. Jag skrattade och grät om vartannat och efteråt var jag bara tvungen att byta några ord med honom. Ett par dagar efteråt lämnade han ett avtryck här på bloggen: […]

 • Reply
  Jennie
  8 juli, 2013 at 13:27

  Var också på Bosön och lyssande på Micah True. Vilken kväll!
  Vi var två stycken som bilade från Göteborg för att lyssna. Är så fantastiskt glad att vi gjorde det och att vi fick chansen att se och höra honom…

  • Reply
   Helena
   9 juli, 2013 at 07:31

   Ja, jag är så glad att jag gjorde det…fina fina Micah. :´(

  Leave a Reply