Okategoriserade

Det här med tid.

Ibland pockar livet utanför hemmet på lite mer uppmärksamhet än vanligt. Ni vet, vissa dagar känns det som att man bara har en övernattningslägenhet som får besök nästan pinsamt få antal timmar per dygn. Många av mina dygn är så just nu. Jobbet tar för tillfället en jäkla massa tid (heja alla flitiga kunder som tränar och står i!), inte bara arbetstid utan även fritid (vet knappt skillnaden längre och jag gillar det). Konstigt kan man tycka, men jobbar man och tränar på samma ställe så blir det lätt så att man ibland känner att man lika gärna skulle kunna mantalsskriva sig på jobbadressen…

Hur som helst. Jag får tonvis med energi från kunder och kollegor hela dagarna, så jag klarar det. Däremot finns det ju annat som blir lidande. Som att hinna städa. Ta hand om ”jag lägger det här så länge och tar hand om det sen”-högen med papper i köket som bara växer. Sticka klart den där presenten. Gå till återvinningsstället som ligger tre kvarter bort. Svara på privata mail. Anmäla mig till The Nike Blast 2012. Blogga om allt det jag vill. Ringa (eller ännu hellre träffa) nära och kära och bara säga hej. Träffa mannen i sitt liv. Handla mat, och än värre laga den. Ni kanske börjar förstå varför jag aldrig tittar på tv? 🙂

Hur gör ni andra för att få tiden att räcka till..vad prioriteras bort?

Dagens lösning på ”matlagning”:
Ta ALLT du är sugen på hemma och lägg på en tallrik. Ät.

3 kommentarer

  • Sofie RW

    Ja tiden är något av en bristvara… Skulle jag inte träna på vägen till och från jobbet, skulle det nog vara svårt att hinna med allt, och utan träning är jag långt från lika harmonisk och effektiv. Städa och sånt är inte så viktigt tycker jag.

  • whynja

    Ett tips som jag och min man kör med är kaoset hopar sig hemma och man inte har tid att ta tag i allt som bara måste göras, helst igår, är att ta 15 eller 30 min varje dag för att bara beta av det som måste göras. Städa, diska, plocka papper; på 15 min hinner man förvånansvärt mycket, och det är ändå så pass kort tid att det brukar kunna avvaras från alla andra måsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.