älskade familjen,  frukost,  morgon

Medan du sov.

Ni kanske undrar varför det ekar så tyst här (hur kan det ”eka tyst”…oh well)? Nej, det är inte så att min rekordsnabba släng av magsjuka(?) i onsdags har tagit kål på mig. Den var borta igen på torsdag kväll och i fredags fick jag till min glädje skutta iväg och jobba igen! 🙂

Nej, jag har haft lite annat för mig. Jag förvandlades nämligen till tonårsmamma i fredags eftermiddag när mina kusiner kom ner från Dalarna, och sedan dess har det varit fullt upp, minst sagt. Tintin på bio, en liten shoppingrunda på stan, flera timmar i en iskall kö utanför Fryshuset för att se flickidolen och den lilla pojken Ulrik Munther (…och väl i insläppet likställde vakten mig med en ”gammal tant”…I rest my case), konsert, bussresor hit och dit. Ja, sen är det ju ett halvtidsjobb att försöka rodda ihop tre tjejer i en liten etta med bara ett badrum. Det tar tid mina vänner, det tar tid.

Jag älskar att ha mina kusiner på besök, de är nästan som mina syskon, och att lägenheten kommer se ut som sju svåra år i eftermiddag när de har åkt tar jag med ett leende. Att ha familjen nära slår väl ändå allt? Förutom att jag har deras sällskap hemma hinner jag dessutom få min egen tid för mig själv (som jag är så beroende av) innan de vaknar på morgonen. Idag blev det 8 kilometer supersnabb promenad runt stan och en favoritfrukost i det tysta. Yoghurt och keso (bästa blandningen!), sharonfrukt, ett par valnötter, väldigt mycket kanel och en liten näve func* supermüsli från Axa. Och ja, så läser jag det här…som jag tycker att alla kostintresserade (och andra) ska läsa. Intressant, smått skrattretande och lite skrämmande.

Härlig söndag, och den har knappt börjat.

10 kommentarer

 • Susanne

  Hej! =)

  Jag är lite dålig på att kommentera i bloggar, även fast jag far här å läser! =) Anyway så drömde jag om dig inatt! Min syster skulle på föreläsning med någon som skulle prata om livet, hälsa, träning, välmående å så! Så jag bestämde mig för att följa med henne, vi åkte till Stockholm och satt där i en välfylld sal med massor av människor, alla förväntansfulla! Å så var det du som klev in där på scenen och bara lyste som en sol och såg ut som hälsan själv och började prata om allt det där! det var lite kul så jag ville bara berätta det och önska dig en fin dag! =) Kram! /Susanne

  • Helena

   Haha! Tack för att du delade med dig av det…. 😀 Jag är dock ingen föreläsningsmänniska så risken att det där blir verklighet är minimal. 🙂 Ha en bra dag du med!

 • Alexia

  Hej! Vilken yoghurt är godast att blanda med Keso tycker du? Har aldrig ens tänkt på den blandningen, men blev sugen nu när jag läste om det här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.