detox Holistic

Dagen d(etox).

Ja, då var jag igång. Idag är första dagen på mina tre giftfria veckor. Det känns faktiskt mer spännande än skrämmande, och även om jag förmodligen kommer att tycka att det är jobbigt vissa dagar så är jag fast besluten att löpa hela linan ut. Räkna med att rapporter kommer längs vägen, både hur kroppen och psyket mår…

Jag har valt en ayurvedisk detox som egentligen ska förbereda kroppen för att gå över till en vegankost, vilket alltså innebär att allt ska rensas ut och hela systemet liksom ska ”startas om”. Bort med socker, koffein, alkohol, onödigt salt…ja, allt som kroppen behöver jobba extra för att bearbeta. Nu har jag inga som helst planer på att bli vegan, men jag gillar tänket med den totala storstädningen av kroppen. Väldigt mycket ska plockas bort från min kost  och en hel del tillskott måste läggas till, för att säkerhetsställa att t.ex. vitamin – och mineralbehovet ska tillfredsställas. Jag har försett mig med diverse burkar och flaskor från Holistic, och jag kommer självklart att berätta mer om vad det är jag stoppar i mig!

Eftersom energimängden i det jag kommer att äta under en dag är ganska mycket mindre än vad jag brukar stoppa i mig, kommer jag förmodligen tappa en del i vikt…en massa onödig vätska kommer om inte annat att rinna av. Även om jag har vägt och mätt mig nu innan för nyfikenhetens skull är det verkligen inte vikten som är intressant i mitt lilla januariprojekt. Nej, det jag ska hålla mer koll på är min mage (insidan alltså 🙂 ), min hud, hår, naglar, sömn och mitt allmänna mående. Det ska bli otroligt spännande att se hur kroppen kommer att må, och om detox är något jag kommer att fortsätta att göra då och då.

Första morgonen utan kaffe och med en frukost som jag inte är van vid är avklarad, och än så länge känns det finfint. Återkommer ikväll när min första detoxdag är till ända, och då ska både ni och jag se min middag(?) för första gången…

Frukost, aka havregryns”gröt” kokad oändligt länge…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ann
  6 januari, 2012 at 10:26

  Spännande!! Vad är det för långkok till havregrynsgröt då?

  • Reply
   Helena
   7 januari, 2012 at 16:49

   Äsch…det är vanlig gröt som kokas med kraftigt överdimensionerad mängd vatten i tio minuter. Kladdigt värre. 🙂

 • Reply
  ”Lunch” « Health by Helena
  9 januari, 2012 at 13:31

  […] Dagen d(etox). Kategorier Välj kategori access rehab affirmationer älskade familjen appar balance training blodgivning bloggen irl bloggtips Bloglovin’ bloppis blueberry lifestyle böcker bokrecensioner boktips Born to run boybands bulgarian training bag chokladfabriken citat coaching conventions cykelvasan cykling detox dryck egoboost egotid el camino endorfiner events fettförbränning filmer filmrecensioner fitness magazine föreläsningar foton från mitt liv frågestund frukost funderingar funktionell träning glädje GoCoCo golden circle comedy club helena 2.0 Helena i bild Helena i media helena jublar helena morrar helena pysslar helena testar helena vill ha hemma hos Helena Holistic hudvård humor hurra i have a dream insomnia inspiratörer jobb kärlek kettlebells kloka ord konsert kost kosttillskott Lifeportalen löpning lopp love mål mat matfusk min ögonoperation min väg till pincha mayurasana mina läsare minnen mitt andra marathon(?) mitt dalarna mitt första marathon mitt Stockholm mode morgon motivation musik Musslan mysterier no sugar added nominerad nostalgi nya livet NYC Okategoriserade ord på vägen Outside på hallmattan party paulo coelho personligt powerwalk prag presenter prylar PT RAW comedy recept red bull redcord resor restaurangtips Running Sweden saknad scandscape Selma Spa sett på stan shoppingtips singel i stan sjukdom skador Skavlan skor smink socker sommarlov sommarpratare sömn söndagssol söta saker Spartan Kettlebells spikmattan spot and tell stabilitetsträning stand up comedy Stiko Per Larsson Stockholm Marathon stockholmstips studio paus styrketräning super saturday svammel systerobror tårar tastecasting.se the academy The NIke Blast ToppLoppet träning träningsinspiration träningsprylar träningsvärk tv underbara lillebror undersökning utbildningar utlottningar utmaningar väder och vind välgörenhet välgörenhet vandringsprylar vänskap vardagslyx veckosummering verklighet videoblogg vila vintips yoga youtube बुद्ध /* 0 ) { location.href = ”http://healthbyhelena.com/?cat=”+dropdown.options[dropdown.selectedIndex].value; } } dropdown.onchange = onCatChange; /* ]]> */ Arkiv Välj månad januari 2012 december 2011 november 2011 oktober 2011 september 2011 augusti 2011 juli 2011 juni 2011 maj 2011 april 2011 mars 2011 februari 2011 januari 2011 december 2010 november 2010 oktober 2010 september 2010 augusti 2010 juli 2010 juni 2010 maj 2010 april 2010 mars 2010 februari 2010 januari 2010 december 2009 november 2009 oktober 2009 september 2009 augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 september 2008 augusti 2008 juli 2008 juni 2008 maj 2008 Rss feed Här hittar du min rss-feed var _gaq = _gaq || []; _gaq.push([’_setAccount’, ’UA-5985076-4’]); _gaq.push([’_trackPageview’]); (function() { var ga = document.createElement(’script’); ga.type = ’text/javascript’; ga.async = true; ga.src = (’https:’ == document.location.protocol ? ’https://ssl’ : ’http://www’) + ’.google-analytics.com/ga.js’; var s = document.getElementsByTagName(’script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); Post […]

 • Reply
  7 dagar och en avstämning « Health by Helena
  13 januari, 2012 at 18:40

  […] då är vecka nummer ett av den tänkta tre veckor långa detoxen avklarad, och i morse var det dags att kolla vad som har hänt rent fysiskt på utsidan av […]

 • Leave a Reply