detox,  Holistic

Dagen d(etox).

Ja, då var jag igång. Idag är första dagen på mina tre giftfria veckor. Det känns faktiskt mer spännande än skrämmande, och även om jag förmodligen kommer att tycka att det är jobbigt vissa dagar så är jag fast besluten att löpa hela linan ut. Räkna med att rapporter kommer längs vägen, både hur kroppen och psyket mår…

Jag har valt en ayurvedisk detox som egentligen ska förbereda kroppen för att gå över till en vegankost, vilket alltså innebär att allt ska rensas ut och hela systemet liksom ska ”startas om”. Bort med socker, koffein, alkohol, onödigt salt…ja, allt som kroppen behöver jobba extra för att bearbeta. Nu har jag inga som helst planer på att bli vegan, men jag gillar tänket med den totala storstädningen av kroppen. Väldigt mycket ska plockas bort från min kost  och en hel del tillskott måste läggas till, för att säkerhetsställa att t.ex. vitamin – och mineralbehovet ska tillfredsställas. Jag har försett mig med diverse burkar och flaskor från Holistic, och jag kommer självklart att berätta mer om vad det är jag stoppar i mig!

Eftersom energimängden i det jag kommer att äta under en dag är ganska mycket mindre än vad jag brukar stoppa i mig, kommer jag förmodligen tappa en del i vikt…en massa onödig vätska kommer om inte annat att rinna av. Även om jag har vägt och mätt mig nu innan för nyfikenhetens skull är det verkligen inte vikten som är intressant i mitt lilla januariprojekt. Nej, det jag ska hålla mer koll på är min mage (insidan alltså 🙂 ), min hud, hår, naglar, sömn och mitt allmänna mående. Det ska bli otroligt spännande att se hur kroppen kommer att må, och om detox är något jag kommer att fortsätta att göra då och då.

Första morgonen utan kaffe och med en frukost som jag inte är van vid är avklarad, och än så länge känns det finfint. Återkommer ikväll när min första detoxdag är till ända, och då ska både ni och jag se min middag(?) för första gången…

Frukost, aka havregryns”gröt” kokad oändligt länge…

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.