löpning

Fantastiska regn!

+5 grader och regn…det var ju inte så att jag skuttade ut med ett leende på läpparna när jag tillslut hade lyckats få på mig löparskorna (och bästa kompressionsstrumporna som har fått agera extralager för vaderna de sista två rundorna). Tyvärr ska jag säga såhär i efterhand. Det är ju för f*n det bästa vädret att springa i, att jag alltid glömmer det! Skön luft, ordentligt med syre och inte en tillstymmelse till för varmt…hur skönt som helst!
Hade inget mål, bara att det skulle bli över en mil och att jag skulle hålla ett tempo mellan 5.00 och 5.30 per kilometer. Första halvmilen var riktigt seg och inte ens kul faktiskt, men sen rullade benen på…så jag passade på att kolla in en stor del av stan när jag ändå var ute, och såg det mer som en sightseeing än ett löppass.

Startade med Rålis och Norr Mälarstrand, sen vidare genom Gamla Stan till Slussen. Förbi Slottet och Nybrokajen. Längs Strandvägen och förbi Radiohuset. Hela Karlavägen bort till Odengatan, sen genom Vasastan och vidare till Birkastan. Tittade till Karlbergs Slott och de nybyggda husen vid Hornsbergs strand innan jag sprang hem via Thorildsplan och Rålis…och väl hemma stannade klockan på precis 17 kilometer.

Det är fantastiskt skönt att ha något att titta på när man springer, och har man dessutom lite lugn och skön musik (varsågoda – bästa kramlistan!) i öronen så susar kilometrarna förbi utan att man knappt märker det. Det blir inget vinnartempo – 05.04/km – men ett av mina löften till mig själv inför 2012 är att inte vinna över mig själv varje runda, utan faktiskt kunna ta det lite lugnt ibland. Årets första vardag har därmed startat träningsåret på ett mycket bra sätt! 🙂

Note to self (and all of you): nästa gång det är såhär grått – stick ut och spring!

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.