detox

Men HEJ – välkommen tillbaka!

Innan jag satte igång min detox läste jag på många ställen att detox – förutom den fysiska förändringen kroppen genomgår på olika sätt – även har en massa mentalt positiva effekter på kroppen, som t.ex. att många blir piggare, mer klartänkta och har lättare att komma ihåg saker och ting. Fram till idag har jag inte förstått någonting av detta, utan mest varit orkeslös och hungrig. Men idag – pang – jag är plötsligt nästan mig själv igen! 🙂 Jag kommer nog att se tillbaka på just detoxdag fem som den dagen då allt släppte, när hungern nästan försvann och energin kom tillbaka…

Antar att de värsta ”gifterna” har försvunnit ur kroppen nu, och självklart börjar ju kroppen vänja sig vid mitt låga energiintag vid det här laget. Samtidigt börjar den väl förstå att det gäller att den håller sig pigg utan mina 5-10 koppar kaffe(!) om dagen…det går ju inte att lägga sig ner och somna bara för att den inte får sitt kaffe, det fattar ju den också. Det är ju fantastiskt hur man kan vänja kroppen vid olika beteenden…på det sätt vi vänjer den vid att få sockret, koffeinet och allt det där andra…på samma sätt kan vi uppenbarligen vänja den av vid detsamma. Amazing! 

Jag fick en kommentar på gårdagens inlägg där det ställdes en fråga om min syn på den här detoxkuren i samband med hård fysisk träning, och mitt svar blev att för min del är det uteslutet. Det finns inte energi nog i kroppen, och vätskeförlusten den hårda träningen medför är förmodligen inte alls nyttig med tanke på den låga halten salt jag får i mig just nu.
Faktum är att jag inte hade tänkt att träna alls under de här tre veckorna (annat än att ta promenader), men idag känner jag helt annorlunda. Jag ska nog försöka mig på något lågintensivt i dagarna, bara för att se hur kroppen reagerar och fungerar i den situationen…återkommer i ämnet. Älska experimentet – 16 dagar kvar!

Hej energi – välkommen tillbaka!

4 kommentarer

  • Namaste

    Kom in på din blogg av en skön tillfällighet:) bli så inspirerad o just nu skulle min kropp behöva din detoxkur. Har provat kortare varianter m holistics produkter. Skulle bli så tacksam om du kan skriva vad som behövs- inköp- för att sätta igång! Tusen tack// Ulrika 😉

  • Ellinor

    Det är spännande att läsa om din ”resa”. Jag tror inte det hade varit någonting för mig, även om jag säkert hade mått väldigt bra av det. Men jag skall villigt erkänna att jag blir nyfiken…vi får väl se vart det slutar 😉
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.