detox,  Holistic

”Lunch”

Jaha mina vänner, detoxen har nått dag 4 (av 21) och idag är första dagen som jag ger mig på konststycket att orka jobba. Var lite orolig med tanke på att energinivån i helgen har legat långt under en nivå som jag tycker är ok, men jag måste säga att det har gått över förväntan.
Morgonpromenaden gick lite långsammare än vanligt och jag kanske inte är den Duracell-kanin som mina kollegor är van vid, men det går faktiskt alldeles utmärkt. Hungern gör sig påmind, men jag känner varken kaffe – eller sockersug. Jag är mest sugen på avocado…en perfekt mogen avocado med tonvis av örtsalt på. Och kanske en skiva rökt lax. Saltsug kan vi väl sammanfatta det med. 🙂

Den här kuren som jag kör innehåller bara två mål mat om dagen – en vattnig havregrynsgröt på morgonen och en blandning av ris och linser på kvällen. Till lunch ”ska” man dricka örtte eller färskpressad juice, och te var min enda lunch de två första dagarna. Nu har jag dock valt en egen väg när det gäller just lunchen, jag känner att jag måste ha lite mer energi om jag ska orka jobba. Eftersom juice inte är min favorit så skippar jag det och istället mixar jag ihop lite goda grejer och lägger till en dos UltraDetox från Holistic. Pulvret är inte gott, men det är bra för det jag pysslar med just nu…intalar jag mig. Idag blev det då (förutom pulvret) gurka, björnbär, hallon och apelsin till lunch…och jag står mig säkert i minst en kvart.

7 kommentarer

 • Ann

  Du är grym, men jag gillar min egen walkinthepark-detox mycket bättre ;-). Vill tacka stort och ödmjukt för den grymma spellistan ”ska vi kramas?”, den är verkligen hur mysig som helst och funkar såklart finfint att mysjogga med. Gjorde det tidigare idag i 15 km solsken, halleluja var det. Så tack fina du <3!!

  • Helena

   Åh – kul att du gillar listan! Den har varit med mig både på löprundor och vilokvällar i soffan. Win win! 🙂

 • Frida

  För en normal-stillasittande är ju inte salt/mineral-brist något vanligt problem men med den här dieten och samtidigt hårda fys/spinning/träningspass med stor vätske- och saltförlust så blir jag tveksam, hur tänker du kring det?

  • Helena

   Frida – JAG personligen skulle aldrig för mitt liv klara av hårda fyspass under de här tre veckorna. Inte så mycket för salt – och mineralbristen utan snarare för att energimängden jag stoppar i mig ligger långt under det kroppen behöver för att kunna träna hårt. Så min enkla tanke kring det är att jag undviker den hårda träningen under 21 dagar…inte svårare än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.