löpning

Söndagspremiär!

Efter den soliga promenaden hem från Clarion, en långsam lunch och ett par timmar av söndagsslappande i soffan drog jag på mig mina Los Angeles-inköpta Vibram Fivefingers Bikila, aka apfötterna. En lugn och fin premiärtur i form av en 2,5 kilometer kort promenad fick det bli och det kändes lika märkligt som jag hade föreställt mig. Först och främst kändes det som om jag hade glömt att sätta på mig skorna när jag kom ut i trappuppgången, sen kändes det faktiskt som om jag gick utan skor under 25 minuter. Hur märkligt alla jag mötte tyckte att det såg ut ska vi inte tala om…många leenden och förundrade miner. 🙂 Den totala känslan i min kropp – och framför allt fötter – var dock FRIHET, och jag tror att jag kommer att bli mycket god vän med mina tåskor!

Den här gången ska jag dock chocka både mig själv och min omgivning och skynda långsamt, vilket jag aldrig gör i någon situation annars. Jag ska således (note to self:) inte ge mig ut och springa Kungsholmen runt med dem redan imorgon. 🙂 Jag småjoggade några tiotal meter med dem idag och det kändes bättre än väntat, men det kommer att ta tid innan jag springer några längre sträckor med dem. Nyfikenheten är dock total – jag vill se hur mitt löpsteg förändras tillsammans med dem och kan knappt (men måste) vänta!

Springer ni i fivefingers eller andra ”barfotaskor”?

Kallt om tårna men snart är det vår! 🙂

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.