10-veckorsutmaningen,  löpning

70 dagar…

Sara har antagit en 10-veckorsutmaning – att tappa 5 kilo. Många har hoppat på tåget, och även jag blev inspirerad igår när jag läste om den och kommer att haka på! Är precis som Sara inget vidare fan av vikthets, men vi sitter lite i samma båt och hon har uppenbarligen precis som jag ”slarvat” en del på sistone…och i mitt fall är det ca 4 oönskade kilon som har satt sig där de inte ska sitta. Det är inte bara kosten som har varit lite annorlunda i mitt liv ett tag, utan även det faktum att jag inte har kunnat springa som jag brukar p.g.a. mitt knäveck som har krånglat, och PANG så sätter sig kilona…och kroppen omformas på ett sätt som jag inte är van vid.
Många av er tycker säkert inte att jag behöver gå ner i vikt, och visst är jag inte överviktig, men vi har alla en siffra på vågen där vi är vana att ligga och där vi mår som bäst. Jag ligger för tillfället lite över den siffran och ser nu min chans att verkligen ta tag i det på riktigt!

Så – hur ska då detta ske? Jo, med bra mat. Motion. Mer styrketräning. Upptrappning av löpningen. Mindre stress. Sömn. Tillbaka till nolltoleransen för socker, ytterst lite alkohol och ett ärligt försök att dra ner lite på kaffet. Låter det som en plan?

4 kilo på 10 veckor – ett högst rimligt mål utan quick fix. För att säkerhetsställa att jag inte tappar en massa muskler adderar jag också att jag ska klara två chins (klarar en idag…och steget till två är stort för mig) i rad när dessa 70 dagar har gått. Måndagen den 11 juni är jag i mål, och jag kommer självklart att rapportera längs vägen.

Är ni med?

Dagens träningsdos.

8 kommentarer

 • Erika

  Men GI-VET-VIS! Hela vägen. Varje steg.
  Jag har inga kilo att tappa, jag tror att det är fysiskt omöjligt för mig att väga mindre (har legat här i tre år nu), men jag tänker en skön omfördelning.

  Hur? Minskat sockerintag (som vanligen inte är så stort, men som det har slarvats med på senaste tiden), minskat spannmålsintag, mer träning (inga inga INGA fler flunsor) och sunt förnuft. Inväntar holistics provex för en detox och sen så.

  Vi hejar och peppar varann va?
  Och tar nyttigt fika och nyttiga middagar då i maj…?

  <3

 • Ellinor

  Jag är på! Inte så mycket för att jag behöver gå ner i vikt som för att få rutin på framförallt kosten. Bara för att man tränar betyder det inte att man kan unna sig en massa godsaker hela tiden…har blivit liiite för mycket av den varan på sistone. Men tillsammans kan vi peppa varandra!

 • Anna

  Jag kan inte låta bli att bli lite provoserad eller vad man nu ska säga kring nolltolerans för socker men lite alkohol. För mig hade det omvända varit det nyttigaste…

  • Helena

   Anna – förstår din tanke! För mig är det dock enkelt. Jag avstår helt enkelt hellre sockret än de två glasen med vin som jag ibland vill ha till maten på helgen…eller för den delen en drink eller två om jag går ut med vänner. Svårare prioritering än så är det inte för mig, sen kan man självklart diskutera vad som är ”nyttigast” – men det är en helt annan historia. 🙂

 • E

  Jag är med! Kör dock från 16 april och fram till midsommar, hållbar viktminskning dryga 5 kilo (172 cm, 65 kg idag). Har satsat på styrketräning sedan nyår, nu blir det mer lågintensiv träning med ås lågt energiintag som möjligt. Inget socker, mindre mat över lag, dra ner på kolhydraterna och mycket protein. Vill dock behålla musklerna och funderar på hur jag kan fortsätta styrketräna 1-2 dagar i veckan, samtidigt som jag ligger på ett lågt energiintag? Någon som har idéer på bra upplägg här? Mer funktionell träning med kroppen istället för vikter? Äta mer mat=högre energiintag den dagen jag styrketränar? Tips är jättevälkommet! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.