löpning styrketräning

Endorfingaranti!

Ibland känner jag att tempot inte är tillräckligt högt när jag kör styrketräning. Med det menar jag att jag inte blir lika svettig som när jag kör konditionsträning, självklart…men eftersom jag är smått beroende av att svettas för att trivas när jag tränar testade jag idag ett lite nytt upplägg.

Supersetade alla styrkeövningar som vanligt (alltså körde två övningar i taget som jag växlade mellan utan vila, sen bytte till två nya och växlade mellan dem osv…), men mellan varje superset klämde jag in en kilometer löpning på löpbandet. Garanterat svettigt och pulsen hölls på en hög nivå under hela passet – precis som jag vill ha det! Konstant endorfinpåslag och svetten forsade…

Passet såg ut såhär:

° Löpning 1 km – 4.50
° Sittande rodd + baksida axlar i dragmaskin – 3 set
° Löpning 1 km – 4.30
° Axelpress + knäböj (med lyft av viktplatta med raka armar framför kroppen) på Bosu-boll – 3 set
° Löpning 1 km – 4.36
° Armhävningar i Red Cord + stakning med stång i dragmaskin – 3 set
° Löpning 1 km – 4.30
° Bicepscurls + dips på bänk – 3 set
° Löpning 1 km – 4.17
° Mage – 10 min blandade övningar

En dryg timme tog det och kroppen känns nu riktigt skönt genomkörd. Det är garanterat inte sista gången jag lägger upp mina pass på det här sättet! Någon som tränar på samma sätt?

Belöningen – filosoferande egentid på Wayne’s.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Sofie
  3 april, 2012 at 15:47

  Nä, för vi har konditionsmaksinerna på en egen våning, så det skulle bli ett väldigt springande fram och tillbaks. Däremot brukar jag hoppa hopprep, det funkar skitbra. 🙂

  • Reply
   Helena
   4 april, 2012 at 02:01

   Hopprepet måste jag öva lite på, just nu är jag ljusår bättre på att springa…

 • Reply
  soffan
  3 april, 2012 at 15:59

  Gudars, det låter väldigt ambitiöst… <3

 • Reply
  Erika
  3 april, 2012 at 16:36

  Alltid när jag kör styrkepass 🙂
  Men jag är långt ifrån lika stark och i lika god form som du!

  • Reply
   Helena
   4 april, 2012 at 02:00

   Va, är det sant!? Visste inte att du kör det upplägget…men självklart. 🙂

 • Reply
  0roshjärta
  3 april, 2012 at 16:50

  Blir trött enbart av att läsa;) LOVE

 • Reply
  Snorkkis
  3 april, 2012 at 16:53

  Oh, effektivt så det förslår! Detta kanske kunde vara något till sommaren då man kan kuta en runda, stanna och göra några styrkeövningar, sen fortsätta.

  • Reply
   Helena
   4 april, 2012 at 02:00

   Oh ja – det här måste kopieras till utomhuslöpningen! Ofta passerar man ju lekparker och annat där det går utmärkt att träna lite styrka…

 • Reply
  Västgötskan
  3 april, 2012 at 17:09

  Nej, det har jag faktiskt aldrig gjort… Men vilket bra tips! Det där lät ju som ett kanonupplägg. Ska testas! 🙂

  • Reply
   Helena
   4 april, 2012 at 01:58

   Testa!

 • Reply
  Annika
  3 april, 2012 at 17:39

  Då och då, men ofta för att slippa springa längre sträckor..så man kan säga att det är lite halvfusk men win-win iaf!

 • Reply
  Anna
  3 april, 2012 at 18:50

  Vi kör ju lite så när vi har våra Crossnature-pass (som vi kallar Tuffa Tisdag här) utomhus, men löpningen blir inte så lång eller snabb – det är en blandad grupp och alla måste orka för att ha roligt. Men vi varierar puls och styrka hela tiden, idag körde vi tabataintervaller, styrka och sen lite sicksackintervaller mellan parkeringsstolpar 🙂 Superpass!
  Vad du är stark, måste kännas fantastiskt att ha en sån bra kropp!

  • Reply
   Helena
   4 april, 2012 at 01:58

   Låter som ett grymt upplägg! Just idag kändes min kropp stark, men så är det inte varje dag… 😉

 • Reply
  Linah
  4 april, 2012 at 10:44

  ojdå.. låter extremt jobbigt men ska testa upplägget på måndag då jag ska köra styrka! GLAD PÅSK!

 • Reply
  Sista svetten inför påsk « Health by Helena
  4 april, 2012 at 19:50

  […] Endorfingaranti! […]

 • Reply
  Karin FoH
  4 april, 2012 at 21:40

  Verkar vara ett superpass! Älskar också att träna i superset. Smart att varva med löpning!

 • Reply
  Ulrika
  5 april, 2012 at 13:02

  Körde ett liknande upplägg minst en gång i veckan under 2010 och även en del under förra året, oftast blev det 8-10 intervaller på löpbandet á 1km och styrkeövning mellan (ibland superset). Ett av de bästa uppläggen jag har kört med när jag tränar inne på gymmet men just nu kan jag tyvärr inte köra så hårt och då hålelr jag hellre till utomhus med löpningen och kör styrkan separat. Längtar till att kroppen ska vilja vara med på det igen…

 • Leave a Reply