löpning,  styrketräning

Endorfingaranti!

Ibland känner jag att tempot inte är tillräckligt högt när jag kör styrketräning. Med det menar jag att jag inte blir lika svettig som när jag kör konditionsträning, självklart…men eftersom jag är smått beroende av att svettas för att trivas när jag tränar testade jag idag ett lite nytt upplägg.

Supersetade alla styrkeövningar som vanligt (alltså körde två övningar i taget som jag växlade mellan utan vila, sen bytte till två nya och växlade mellan dem osv…), men mellan varje superset klämde jag in en kilometer löpning på löpbandet. Garanterat svettigt och pulsen hölls på en hög nivå under hela passet – precis som jag vill ha det! Konstant endorfinpåslag och svetten forsade…

Passet såg ut såhär:

° Löpning 1 km – 4.50
° Sittande rodd + baksida axlar i dragmaskin – 3 set
° Löpning 1 km – 4.30
° Axelpress + knäböj (med lyft av viktplatta med raka armar framför kroppen) på Bosu-boll – 3 set
° Löpning 1 km – 4.36
° Armhävningar i Red Cord + stakning med stång i dragmaskin – 3 set
° Löpning 1 km – 4.30
° Bicepscurls + dips på bänk – 3 set
° Löpning 1 km – 4.17
° Mage – 10 min blandade övningar

En dryg timme tog det och kroppen känns nu riktigt skönt genomkörd. Det är garanterat inte sista gången jag lägger upp mina pass på det här sättet! Någon som tränar på samma sätt?

Belöningen – filosoferande egentid på Wayne’s.

17 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.