löpning

Återhämtningsjogg(?)

Mitt jobb är ju som ni vet inget vanligt jobb…jag menar som i att jag sitter vid ett skrivbord i 8 timmar och får äta lunch prick klockan 12 (finns det någon som ens har ett ”vanligt” jobb längre?). Nej, tiderna svänger hejvilt och vissa dagar hinner jag knappt andas, medan jag andra dagar känner mig i princip ledig. Idag är en senare variant. Gick ut starkt och började klockan 7, jobbade i några timmar för att sedan upptäcka att avbokningar och annat hade skapat en ”liten” rast på 7(!) timmar mitt på dagen.

Eftersom Stockholm bjuder på värme och en näst intill sommarvarm sol idag så kändes det som en briljant idé att slå ihjäl en del av min lucka med löpning. Återhämtningsjogg efter helgens 7-milavandring kändes som en bra idé, men benen ville som så många gånger förr något helt annat när jag väl gav mig iväg. Klippte första kilometern på 4.02(!) och sen rullade det på…och jag är grymt nöjd att jag orkade 9,2 kilometer i en snittfart på 4.30, trots att det var HETT ute och svetten rann redan efter fem minuter. Bävar faktiskt lite inför Jubileumsmaran som går mitt i juli…hjälp vad varmt det kan bli!

Fyra timmar kvar att slå ihjäl, och jag inleder osminkat och avslappnat med kaffe och sol på balkongen. Ljuva arbetsliv!

Hur klarar ni bäst av att springa i värmen?

6 kommentarer

 • Mia

  Att springa på morgonen/förmiddagen är nog bäst innan det blir för varmt. Kvällen kan bli sjukt varmt att springa i bland tycker jag, men inte alltid man har något annat alternativ. Då tar jag med en flaska vatten och peppar mig med musik i öronen 🙂

 • Ellinor

  Din lyckans ost! Själv tillhör jag dem som ”tyvärr” är förpassad till 8 timmar på kontoret. Som tur är har vi vår brygga på vilken lunchen intas. Blundar man bara lite och slutar tänka på klockan känns det nästan som att vara ledig, i alla fall för en timma!
  Kram

 • Mattias

  Jag trivs bäst med att springa på morgonen men jag kan samtidigt gilla att springa när det är som varmast ibland. Jag förmodar att det beror på att ombyte förnöjer 🙂 Mycket vatten krävs plus att jag brukar springa lite långsammare för att orka.

 • Karin FoH

  Oj, vad snabbt du sprang i värmen! När det är så varmt som det är nu springer jag helst på morgonen. Men jag klagar inte på att det är varmt! Älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.