frukost,  morgon

Heja kungen!(?)

Ni kanske har bättre koll än jag, men jag hade iallafall ingen aning (shame on me!) om att nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 (och även att 1809 års regeringsform utfärdades just den 6 juni). Jag har ju förmodligen lärt mig det i skolan en gång i tiden, men det har väl som så mycket annat fallit i glömska. Vet inte om jag tänker fira själva kungakröningen sådär överdrivet mycket, men däremot att jag har fått en liten helg mitt i veckan!

Jag har bestämt mig för att min nationaldag bara ska innehålla saker jag mår bra av, och det har börjat riktigt bra med tvättstuga (älskar känslan och doften av nytvättat!), en god kaffe och en timmes morgonpromenad runt gröna delar av ett tyst Stockholm. Nu väntar en god frukost innan jag ska ta tag i operation storstädning här hemma. Ja, jag gillar faktiskt att städa…med rätt musik i högtalarna och en kopp kaffe är det riktigt avkopplande!

Resten av dagen ska bli den bästa på länge, och om min tilltagande träningsvärk inte har dödat mig innan kvällen så ämnar jag springa en mil runt stan med Nike Run Club mot kvällen. Ses vi där?

Nationaldagsfrukost.

3 kommentarer

 • emi

  MM, ser smaskigt ut! Själv har jag firat sambon som tagit universitetsexamen! Ätit gott, tyvärr ej tränat men det gjorde jag igår och ska göra imorgon istället 🙂

 • Ann

  Åh, låter som en perfekt dag! Du kommer verkligen känna frid i själen när du lägger dig ikväll tror jag.
  TACK för fina ord! Av dem jag pratat med tror jag att jag var den som led minst av vädret i lördags, hade det varit som helgen innan hade jag nog knappt tagit mig runt. Men ja, det var en upplevelse jag sent ska glömma, det ska erkännas! Huga ligen.
  Det vore verkligen hur kul som helst att löpa en runda jämte dig nåt tag!! Åh, hoppas vi kan styra upp nåt sånt i sommar. Kommer gärna in till huvudstaden jag!
  KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.