löpning

I’m shining!

Sista löppasset inför Tjejmilen är avklarat. Med två vilodagar i kroppen (jag blev aldrig sjuk – heja vila!) och gårdagens föreläsning färsk i minnet klev jag upp på bandet imorse. Planen: 5 kilometer med fartökning. 5 kilometer är ingen favoritdistans, det är ju bara jobbigt från början till slut, men ibland är det skönt att bara bränna ur benen ordentligt.

Efter 1 km uppjogg drog jag iväg i 4.20-tempo. Försökte tänka på alla små tekniktips från igår – att luta mig lätt framåt, skjuta fram höften och koppla på rumpan. Låta steget kännas tick, tick, tick…landa med fötterna under mig och bara ”tassa på”. Döm om min förvåning när jag bockade av den där halvmilen på 21.23, och visst kände jag mig trött men inte slut. För mig är det en snabb halvmil, men känslan i kroppen efteråt var likvärdig med den jag brukar ha efter en mycket långsammare pass. När jag klev av bandet efter ett par kilometer nedjogg kände jag mig dock extremt trött i rumpan, vilket jag ser som a good thing! Det händer något i löparkroppen, jag känner verkligen det…

”Har du duschat?” frågade en kollega när jag var klar…det är nästan löjligt hur mycket jag svettas när jag springer!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Lotta
  29 augusti, 2012 at 13:18

  …bra jobbat! Men hur tusan ”kopplar man på rumpan”? Kanske behöver elchocker (!!) jag med. 🙂

 • Reply
  Sara
  29 augusti, 2012 at 13:33

  Härligt med löpning! Och titta, jag kan kommentera igen! ;D

 • Reply
  Ann
  29 augusti, 2012 at 14:49

  Åh så tjusigt, såväl tiden som svettlacken!! Supersnyggt! Ska bli så spännande på lördag…

 • Reply
  Karin FoH
  30 augusti, 2012 at 05:18

  Vilken super tid! Lycka till på tjejmilen!

 • Reply
  Erik
  30 augusti, 2012 at 09:14

  Bra Jobbat, du kommer fixa både tjejmilen å halvhalvmarathon på supertider 🙂

 • Reply
  yasmine modell mamma och fru
  30 augusti, 2012 at 09:36

  ha en fin dag
  kraam

 • Reply
  Västgötskan
  30 augusti, 2012 at 10:25

  Vad härligt när kropp, huvud och teknik kopplar samman. Bra jobbat! 🙂

 • Reply
  Sara
  30 augusti, 2012 at 12:34

  vet precis vad du menar efter mitt pass igår. (dock i ett gigantiskt mycket makligare tempo). man borde få snyggare rumpa nu va? 🙂

  • Reply
   Helena
   30 augusti, 2012 at 20:01

   Oh ja! MYCKET snyggare! 😀

  Leave a Reply