gruppträning

Les Mills GRIT™

Som sagt, idag var det dags att testa en ny gruppträningsklass som lanseras i höst. Les Mills står bakom konceptet GRIT™, en 30 minuter lång klass som kommer i två olika varianter – PLYO och STRENGTH. 30 minuter kan ju låta kort för inbitna gruppträningsrävar, men ibland kan en halvtimme kännas väääldigt lång kan jag lova, efter att imorse ha halkat in på ett bananskal när de första instruktörerna på SATS (som är det enda stället du kan träna GRIT på till hösten..) skulle utbildas och fått testa en masterclass i GRIT™ PLYO. 

Plyometrisk träning är inget jag har ägnat mig sådär supermycket åt, min spänst är rätt dålig och jag skulle bli smärtsamt varse om att även min kondis inte är vad jag trodde…för fy f*n vad jobbigt det var! Redan halvvägs in i första(!) låten kände jag att jag bara ville gå hem, men med hjälp av otroligt peppande musik, ett gäng tränare – bland annat Fredrik som var den som hade sett till att jag var där – och deltagare som hejade på varandra med diverse tillrop och high fives kämpade jag och alla andra oss igenom passet. 30 smärtsamt svidande minuter med konstant maxpuls, forsande svett och skakande muskler…och när klassen var över kände jag att jag var glad över att inte vara en av dem som skulle stanna kvar resten av helgen och utbildas.

Istället gick jag ut på stan, köpte en kaffe och satte mig i solen med lillebror i ett par timmar, innan jag långsamt promenerade hem och funderade över om jag inte skulle ta och signa upp mig på ett kort på SATS till hösten igen…ett par sådana här pass i veckan skulle ju inte skada för varken kondis, uthållighet eller spänst, men det är verkligen ingenting jag skulle ta mig an utanför en gruppträningssal. Ni måste testa om ni får möjlighet. MÅSTE.

Psst…kolla en teaser för konceptet här!

15 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.