helena testar kost mat

Valio PROfeel

Fredagsfrukosten intagen och jag har testat en av Valios nya produkter som jag fick budat till mig igår. Det är en serie proteinberikade och laktosfria produkter som kommer att finnas i butik från och med vecka 36, och finns då hos de större matvarukedjorna.

Det är självklart ett gäng med sötade fruktprodukter, och även om de här ska innehålla mindre tillsatt socker än konkurrerande produkter så var jag var mest intresserad av den naturella proteinyoghurten (den kommer i hallon och jordgubb/blåbär också). Det är den första laktosfria naturella yoghurten jag har stött på i portionsförpackning (äntligen!), och jag ser en ljusning för mina on the go-mellisar i framtiden!
Proteininnehållet är över 50% högre än i Valios ”vanliga” yoghurt och kolhydraterna reducerade till hälften, så visst är näringsvärdet topp! Smaken är ungefär densamma – god – och jag gillar verkligen att den fasta konsistensen lutar mer åt turkisk yoghurt istället för rinnig och lite blaskig som annars kan vara fallet.

Tillsammans med valnötter, kakaokross, kokosflagor och mammas blåbär smakade den såklart smaskens, men även som den är kommer den lätt att vara värd sina 16 kronor för två portioner, helst när jag är i behov av ett snabbt och bra mellanmål. Kvar att testa är nu den smaksatta yoghurten, vaniljkvargen och proteindrycken. I’ll be back.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Träningsglädje
  17 augusti, 2012 at 08:25

  jag testade kvargen och proteindrycken igår. goda!

 • Reply
  Sonja
  17 augusti, 2012 at 09:02

  Produkterna har redan funnits i Finland ett tag och jag har haft chansen att testa både den naturella yoghurten och kvargen med vanilj. Gillade bägge riktigt mycket och även om kvargen är sötad, är den inte alls lika söt som ”vanligt” sötade produkter brukar vara. 🙂
  Störtgillar dessutom att allt därtill är laktosfritt. Mums också för min laktoskänsliga mage!

 • Reply
  Karin FoH
  17 augusti, 2012 at 11:14

  Ska också testa de där produkterna snart. Då ser jag fram emot proteinyoghurten! Låter lovande!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 augusti, 2012 at 13:43

  Spännande! Väntar själv på budet! Alltid kul med nya produkter!

 • Leave a Reply