helena testar,  kost,  mat

Valio PROfeel

Fredagsfrukosten intagen och jag har testat en av Valios nya produkter som jag fick budat till mig igår. Det är en serie proteinberikade och laktosfria produkter som kommer att finnas i butik från och med vecka 36, och finns då hos de större matvarukedjorna.

Det är självklart ett gäng med sötade fruktprodukter, och även om de här ska innehålla mindre tillsatt socker än konkurrerande produkter så var jag var mest intresserad av den naturella proteinyoghurten (den kommer i hallon och jordgubb/blåbär också). Det är den första laktosfria naturella yoghurten jag har stött på i portionsförpackning (äntligen!), och jag ser en ljusning för mina on the go-mellisar i framtiden!
Proteininnehållet är över 50% högre än i Valios ”vanliga” yoghurt och kolhydraterna reducerade till hälften, så visst är näringsvärdet topp! Smaken är ungefär densamma – god – och jag gillar verkligen att den fasta konsistensen lutar mer åt turkisk yoghurt istället för rinnig och lite blaskig som annars kan vara fallet.

Tillsammans med valnötter, kakaokross, kokosflagor och mammas blåbär smakade den såklart smaskens, men även som den är kommer den lätt att vara värd sina 16 kronor för två portioner, helst när jag är i behov av ett snabbt och bra mellanmål. Kvar att testa är nu den smaksatta yoghurten, vaniljkvargen och proteindrycken. I’ll be back.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.