Okategoriserade

Intressant i DN

20120913-113051.jpg

DN debatt tar idag upp den svenska folkhälsan och våra alarmerande dåliga matvanor. Det finns tydligen fler överviktiga än normalviktiga män i Sverige idag, och vi kvinnor ligger inte långt efter…

Jag är verkligen glad över att problematiken tas upp och diskuteras alltmer, det är en gigantisk fråga och vi har en väldigt lång väg att gå innan vi får den stora massan att inse hur viktigt det är att ge kroppen bra näring och att låta den röra på sig.

Personligen försöker jag i mitt jobb att lirka lite med mina kunder, få dem att ta små små steg och göra minimala förändringar som inte känns uppoffrande men har en rätt stor påverkan för hälsan och välmåendet. Den största missuppfattningen hos de allra flesta är nämligen att de måste ändra ALLT på en gång, och med den inställningen misslyckas man oftast redan innan man har startat.

Om du får ge ett tips på ett steg mot bättre hälsa – vad skulle det vara?

9 kommentarer

 • Erika

  Bara ett…?!
  Hitta ett sätt som passar just dig som innebär att du rör på dig mer än vad du gör idag! Och att det sättet innebär att du gör något som du också tycker är roligt.

  Gillar du inte att springa – dansa. Gillar du inte att träna fotboll – gå på ett combatpass. Etc.

  Och som bonus. Läs Helenas blogg 😉

 • Västgötskan

  Hitta något som är ROLIGT!!!
  Om man måste ”tvinga” sig träning, är det meningslöst och svårmotiverat i längden….
  Sen om det är löpning, styrketräning, yoga, tennis, simning, ridning eller promenader spelar mindre roll. 🙂

 • Anna

  Mitt tips riktar sig till den yngre generationen, faktiskt.
  Lär dig att äta bra för att må bra – och orka bra – ända från början.
  Jag försöker så gott jag kan sprida matglädje och kunskap för barn i skolåldern via Sprout, men det finns så otroligt mycket att göra här. Om vi hjälper barnen att förstå så har de kunskapen och intresset med sig när de blir vuxna.

 • Mela

  Lätt; ät mer grönsaker (och frukt) – nånting till VARJE måltid. Ger massor av vitaminer och mineraler (plus massa spårämnen), fibrer mm, och dessutom gör det automatiskt att man tänker mer kring maten. Vem tar lite chips till sin mangold, liksom.

 • Thea

  Jag måste nog säga maten. Kontrollera vad det är du stoppar i munnen eller gör matlistor så du äter bättre mat eller känslor och varför man hetsäter/äter mer än man borde (om man nu gör det). Äsch vad svårt… något med maten iallafall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.