morgon,  positive thinking

Jävla bra!

I nästan alla texter om självhjälp för att slippa nedstämdhet när hösten (eller vilken annan årstid som helst) kommer, kan man läsa att ett bra knep är att avsluta dagen med att skriva ner bra saker som har hänt sedan man klev upp på morgonen.
Just hösten är sällan (eller aldrig) ett problem för mig – personligen har jag verkligen inget som helst problem med mörkret och den kyliga luften, och jag älskar att få dra på mig en hemmastickad halsduk när jag ska ut eller få sitta hemma i soffan med tända ljus.

Istället för att sammanfatta dagarna när jag ska sova brukar jag istället börja varje dag med att tänka på några bra saker som får mig att le – både något som är här och nu men även sådant som ligger framför mig under dagen, eller som jag tittar tillbaka på från dagen innan. Det ger mig 99 gånger av 100 en god morgon och en lyckad dag. Så även idag:

Jag fick sovmorgon.
Morgonäggen blev perfekta. 
Jag har en bra hårdag.
Jag ser en kul dag på jobbet med en ovanligt lång och skön lunch.
Jag har fått utlopp för mitt filmintresse och blivit filmkritiker(!).

Nummerlappen till morgondagens lopp ska hämtas idag och jag ska insupa glad löparpepp!
Jag har inte ont någonstans och huvudvärken som har suttit i tre dagar är borta. 
Det är fredag!

Hur börjar du din dag?

5 kommentarer

 • Henke

  klockrent sätt att börja dagen på!

  Jag brukar varje kväll skriva ner 3 punkter som jag under dagen är tacksam för och som gjort dagen till något bra, men inser att jag kanske borde tänka att jag ska börja varje dag som du 🙂

  Lycka till i morgon!

 • Ellinor

  Jag är verkligen en riktig höst- och vintertjej. Älskar naturen som just nu skiftar färg, den höga och friska luften, de kyligare temperaturerna som bjuder in till att klä sig i varmare och mysigare kläder, tända ljus, dricka en massa te och bara mysa.

  Jag borde bli bättre på att stanna upp- och reflektera över vardagen. Periodvis är jag bra på att skriva och reflektera över livet och allt som sker, tyvärr är det inte en sådan period just nu. Men jag gör ändå medvetna val som får mig att må bra. Ett sådant är mina morgonpromenader, vilket enligt mig är den bästa starten på dagen. Gärna följt av en lång, härlig och god frukost utan stress eller tid att passa 😉

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

 • Anna - Trend o träning

  Åhh vilka goda ägg! VERKLIGEN perfekta 🙂

  Jag började min dag med backintervaller. Just i dag härligt eftersom jag var så laddad.

  STORT LYCKA TILL på Halvmaran i morgon. Det fixar du galant & jag hejar på även om jag inte drar med mig barnen ut i publiken.

  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.